Güvenlik Önlemleri Alındı

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, yılbaşı gecesi asayiş olaylarının yaşanmaması için çeşitli güvenlik önlemleri alındı.

Güvenlik Önlemleri Alındı

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların 2019 yılına huzur ve güven ortamı içerisinde girmeleri için, gerekli tedbirlerin planlanarak uygulamaya konulduğu, vatandaşların huzur ve güvenliğinin, can ve mal emniyetinin sağlanması noktasında, denetim ve kontrollerin aralıksız olarak devam ettiği aktarıldı.

MOTORİZE VE DEVRİYE EKİP SAYISI ARTIRILDI

Olası asayiş olaylarına karşı sıkı güvenlik önlemleri alan Sinop Emniyeti il genelinde motorize ve devriye ekip sayısını arıtırdı. Ayrıca şehir içi ve şehirlerarası yollarda görevlendirilen trafik ekipleri de araç denetimlerini aralıksız olarak devam ettirecek.

Alınan tedbirlerin ayrıntıları ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; İlimizde özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerler, umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde, çarşı, pazar yeri, iş yerleri, ATM cihazları ve çevrelerinde meydana gelmesi muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, sahte para, dolandırıcılık olayları ile alkollü sahte içecek satışı ya da vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozacak davranışların önüne geçilebilmesi amacıyla takviye yaya ve motorize ekiplerimiz görevlendirilmiştir. Ayrıca vatandaşlarımızın, seyahatlerinde olumsuz hava koşullarına karşı (yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi) son derece dikkatli ve duyarlı olmaları, araçlarında gerekli teçhizatları (zincir, takoz, çekme halatı vb.) bulundurmaları, emniyet kemeri kullanımına özen göstermeleri, seyir halinde cep telefonu kullanmamaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, trafik kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir. Gerek şehir içi gerekse bölge trafik ekiplerimiz tarafından denetim ve kontrollerimiz aralıksız sürdürülmekte, yapılan kontrol ve denetimlerde tespit edilen ihlallere ilişkin, ilgili mevzuat uyarınca yasal işlem tatbik edilmektedir.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24 SAAT DEVREDE

Olumsuz durumlar karşısında vatandaşların hizmetine sunulan whatsapp ihbar hatlarının 7 gün 24 saat devrede olduğunun hatırlatıldığı açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı; “Vatandaşlarımızın da olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde vakit kaybetmeksizin 155 Polis İmdat hattı, 0505 318 57 51 nolu whatsapp İhbar hattı ve 0552 155 57 57 nolu “Narko-Mobil” whatsapp İhbar hattını aramaları meydana gelebilecek olayların önlenmesi, şüphelilerin tespiti ve yakalanabilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Mesai mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için görev başındayız. Sinop İl Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın 2019 yılını kutlar, sağlık, mutluluk, huzur ve güven içerisinde bir yıl geçirmelerini temenni ederiz.”

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER