Hamsi Kirliliği Vatandaşa Yaradı..!

Oksijensiz kalan balıklar liman içinde oksijen alabilmek için suyun yüzüne çıktı.

Hamsi Kirliliği Vatandaşa Yaradı..!

Karadeniz’in insanına sunduğu en büyük nimetlerden biri olan hamsi, ilçemizde nerede ise bir balık katliamına yol açtı. Hamsi avı yapan büyük tonajlı balıkçı teknelerinin avladıkları hamsinin suyunu ilçemiz liman içine boşaltmaları nedeniyle deniz yüzeyinde oluşan yağ tabakası, dipteki balıkları oksijensiz bırakarak su yüzüne vurmalarına sebep oldu.

Liman içindeki yavru balıkların su yüzünde çırpınarak can vermeleri duyarlı insanların yüreklerini burkarken, bunu fırsata çevirenler de boş durmadı. Zaten sersemlemiş ve ölmek üzere olan iri balıkları avlamak için oltasını, taktırmasını alan vatandaşlar onlarca balığı hiç zahmetsizce tuttular ve  3-4 kilogramlık levrekleri denizden kepçe ile topladılar.


















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 17:15

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmetcan
mehmetcan - 8 yıl Önce

nerde bizim aslan sosyal demokrat çevreciler yöneticiler.masa başında çevreci geçinenler.

yegep
yegep - 8 yıl Önce

yegep'liler nerdesiniz ,sizler ormanları,denizleri ve doğayı savunuyordunuz değilmi,?

mehmetcan
mehmetcan - 8 yıl Önce

kusur belediyede olunca yegepin sesi çıkamaz.son seçimdeki merkez oylara bakıp gelecek belediye seçimini görün.bizden dost uyarısı.

osman
osman - 8 yıl Önce

siz neredesiniz ? diye sormak gerekmez mi ?

gerzeli hsn
gerzeli hsn - 8 yıl Önce

bu manzaraya göz yumanlar yada görmezden gelenler nerede ne limana nede balıkanelere düzenleme geldi .yürüyüş yapan lar buralara inmezlermi belkide işlerine gelmez inmek istemezler peki doğacılar nerede .belki bu görüntüleride inkar ederler yok böyle bir şey derler belki bazılarının bu şekilde yorumları onlara yada bazilarina suçlama gibi ğelir gerçekler

mehmet
mehmet - 8 yıl Önce

ebu kirliliğe kim dur diyecek. kirlilik nedeniyle tartıştığımız gırgır kaptanları "hamsiyi bedava alırken iyi limana yanaşma parasi alirken iyi o zaman bu kirliliğe katlanacaksiniz diyorlar. vatandaşa sesini çıkartma diye fabrikalara 70 kuruşa verdiği satilamayacak kadar küçük tutulmasi da yasak olan küçük hamsiyi koklatıyor, yükleme parasi diye de para veriyor sonrada çevreyi katletme hakkini kendinde görüyor.girgircilar para kazanirken biz kaybediyoruz.temizliği ile övündüğümüz liman içinde seneye denize girmek bile imkansiz olacak. sinop limanina girip boşaltma yapmalari yasak.buraya da girmesinler veya kirlilik yaratmalariönlensin.işin ilginci kirlilikle ilgilenmesi gereken tarim ilçe ,çevre bakanliği, ve sahil güvenlik bile hiç birşey yapmıyor. siz gazeteciler bile vatandaş kepçeyle balik tutunca ilgilendiniz.yoğun kirliliğ görmediniz bile. çevre için daha duyarli olnmasi dileğiyle.

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

herhangi̇ bi̇r sektör ti̇çari kazanç elde ederken günlük kazancini düşünerek hareket ederse bu hareketi̇ gerçekleşt,rken her hangi̇ yaptirimla karşi karşiya gelmi̇yeceği̇ bi̇lgi̇si̇nden emi̇n olarak hareket edrse i̇şte ;;geleçekteki̇ doğanin ne hale geleceği̇ni̇de heasaplamak zorundakalmalidir..ama bi̇zde nerede o anlayiş ve o bi̇li̇nç..bu doğa bi̇ze şi̇mdi̇ lazim olacaği gi̇bi̇ geleçek nesi̇lleri̇mi̇zede lazim olacaktir..yaptirimin omadiği yerde hukuksuzluk baş gösteri̇r..herşey kanunlarimizda yazilidir ama mühi̇m olan o kanunlari uygulamaya geçi̇rmekti̇r...bunuda i̇nsan yapiyor elbet ...peki̇ yapmazsa..??????????? yapmazsa yöneti̇çi̇leri̇n hangi̇si̇ olursa olsun göz yumuyorsa bi̇r sektör beli̇ni̇ doğrultacak ama deni̇zi̇mi̇zdeki̇ canlilar telef olacaktir....buna bi̇le, bi̇le ki̇m i̇zi̇n veri̇yor ve görmezden geli̇yorsa bu dünyada bi̇r bedel ödemese dahi̇ ama i̇lahi̇ adalet dedği̇mi̇z ahretde er geç bunun bedeli̇ni̇ ağir ödeyecekleri̇ni̇ bi̇lsi̇nler di̇yorum..!!!!!

Erol Metinkaya
Erol Metinkaya - 8 yıl Önce

bütün bunlarin nedeni̇ balikçi barinağinin şehi̇r i̇çi̇ne yapilmasidir.hatalı sadece belediye değil,bugünleri düşünmeyen gerze halkıdır.

banner381
SIRADAKİ HABER