Hamsiden Sonra “Kalkan’da”

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer” hangi araçla olursa olsun, kalkan balığının avlanmaması gerekir” dedi.

Hamsiden Sonra “Kalkan’da”

  Sezer yaptığı açıklamada; “Kalkan balığı son yıllarda aşırı avcılık, deniz kirliliği ve kaçak avlanma nedeniyle, yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Sinop’ta başlatılan Balık Yetiştiriciliğinin Gelişmesi projesinin başarıya ulaşması için ise hangi araçla olursa olsun kalkan balığının avlanmaması gerekir. Balığının neslinin kurutulmaması için Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından 10 bin kalkan balığı yavrusu Karadeniz’e salındı.” dedi.

Ali Sezer; “23-24 Mayıs’ta Kocaeli’nde belediye ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile düzenlenecek Kalkan Balığı Tutma Yarışmasına da dikkat çekerek “ bu yarışmanın iptal edilmesi gerekli, böyle bir yarışma kalkan balığı av yasağını yok saymaktır. Bu dönemde tüm balıklar gibi kalkan balığı da havyar tutuyor ve yiyecek aramak için deniz kıyı bölgesini tarıyor. Sakarya’nın 50km.lik Karadeniz sahili bu yarışma ile oltayla kalkan avcılığı konusunda cazip hale getirilecek, binlerce kişi sahile akın edecek ve oltayla kalkan avlayacaktır. Bunun denetlenmesi mümkün değildir”  diyerek tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 13:24

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER