Hasan Vehbi Ersoy'dan Turizme Bakış

İnşaat mühendisi Hasan Vehbi Ersoy Sinop turizmi ile ilgili makale yayınladı.

Hasan Vehbi Ersoy'dan Turizme Bakış

      Bu makaleyi Mehmet Keskin (öğretim görevlisi)  beyin ” Turizm Sektörü ve Turizmin Ekonomiye Etkisi”  isimli internetteki makalesinden esinlenerek kaleme almış bulunmaktayım.

      Sayın Keskin, Türkiye turizminin turist sayısı olarak yüzde 160 arttığından tesisleşme açısından ise yüzde 65 arttığından bahsetmektedir. Bu artışların ekonomiye ve sosyo-kültürel gelişmelere pozitif etkileri olması ve diğer ülkelerle rekabet avantajı sağlayacağından bahsetmektedir. Turizm faaliyetlerinin Akdeniz ve Ege’ye sıkıştırıldığı, halbuki Sinop’un zengin bitki örtüsü, doğal güzellikleri, yaylaları, uzun kumsalları ve derin tarihi geçmişi ile ciddi turizm potansiyeline sahip olduğu halde turizm pastasından payını alamadığından söz edilmektedir.
  Makalenin devamı için tıklayın
//www.gerzegundemhaber.com/sinopta-turizme-bakis-makale,116.html

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2013, 10:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

hasan bey o kadar aklınız eriyordu da neden oteli işletemediniz

FARUK ŞAHİN
FARUK ŞAHİN - 11 yıl Önce

makaleden anladiğim kadarıyla ilimiz ve ilçemiz doğa ve deniz turizminin çok güzel bir noktası olacak bu çok güzel bir çalışma bu çalışmanin güzelliğine güzellik katacak acizane bir düşüncemi ifade edeyim böyle güzel turizm yatırımlarının düşünüldüğü bir mekanda termik santral projesi ters bir tezat oluşturuyor bu ters tezatı ortadan kaldırmakta çok basit anadolu grubu santral yapmak için almış olduğu arazi üzerine 5 yıldızlı turistik ve sportif kamp amaçlı bir otel yaparak düşünülen bu projelere destek vermiş olmazmı. ilçemizde bulunan turizm meslek yüksek okuluda bu otelin kalifiye eleman ihtiyacınıda pekala karşılar. bu şekilde yaykıl silüetinde termik santral değilde o doğaya yakışır mimari bir yapıda otel olur.hem gerzemiz kazanır hem ülkemiz.faruk şahin

yakup er
yakup er - 11 yıl Önce

kılavuzu karga olanın burnu .oktan çıkmazmış.gerzeli seni birkez denedi. kimseye akıl vermeye kalkma. olduğun yerde dene şansını.

ali veli
ali veli - 11 yıl Önce

emredersiniz yapuk errr:))))bu nasıl bi yorumm adam zaten sinopta turizm olmaz demek istemis sinop daki otelelr satilik demis yakup er ne mana cikardin okudugundan yoksa okudugunumu anlamiyorsun:))) cok ekmek yeme:))

banner381
SIRADAKİ HABER