“Hayata Kürek Çek”

Gerze İçin Altın Proje; “Hayata Kürek Çek”

“Hayata Kürek Çek”

Gerze Kürek Takımı Antrenörü Yücel ALTUN kürek takımının başarıları ve kuruluşu hakkında Gerze Gündem’e yaptığı açıklamada; “Kürek antrenörlüğünü yeni aldığım dönemde Meslek Lisesi’nden bir hocamızla konuşurken denizle iç içe olan bir ilçedeyiz ve denizle alakalı bir spor neden yapmıyoruz diye düşünerek İç İşleri Bakanlığı’na bir proje yazmaya karar verdik. “HAYATA KÜREK ÇEK” isimli bir proje yazdık ve 8-9 ay sonra onaylandı. Malzeme ve ekipmanları aldıktan sonra sporcularımızı da bulduk ve başladık. İlk amacımız gerçekleşirken amacımızın kapsamı büyüdü ve yarışlara katılmaya başladık.” diye konuşan ALTUN açıklamasına ek olarak “Sıkı kondisyon ve özveri sporu olan kürek sporu için mevcut takımımızla çalışmalara devam ediyoruz. Takımımız 6 ay önce kurulmasına rağmen Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi güçlü takımlarla mücadele etti ve onların arasından sıyrılıp üçüncü oldu. Bu başarı bizler ve Gerze adına büyük bir başarıdır” dedi.

 “BAŞARIYA KÜREK ÇEKTİLER”

Sapanca’da 9-10 Haziran tarihlerinde yapılan Türkiye kupası yarışlarında Esin USLU tek çifte bayanlar kategorisinde Türkiye üçüncülüğü ile ilçemizi gururlandırırken Pelin İMAMOĞLU ve Zeynep BAYRAK başarılı mücadelelerinin ardından final etabında elendiler. Yağız SARIHAN’ın Türkiye birincisi, Dilem Yıldız EKİCİ’nin ise dördüncü olduğu okullar arası Türkiye kürek yarışı ise 04-05 Haziran tarihleri arasında yapılmıştı. Kısa sürede kayda değer başarılar elde eden sporcularımız; “sıkı bir çalışma programları olduğunu ve antrenmanları aksatmamanın, hayatlarını bu spora göre şekillendirmenin de başarılarında büyük payı olduğunu” dile getirdi.

 “Çocuklar hem spor yapan hem yarışmalarda kendini gösterme şansı bulan bireyler olmaya başladılar. Hem doğayla iç içe spor yapıp, vücutlarını çalıştırıp geliştirirken aynı zamanda kötü alışkanlıklardan uzak bilinçli bireyler haline geldiler. Yaz mevsiminin gelmesiyle diğer gençlerinde spor ve sanat faaliyetlerine yönelip kendilerini geliştirdiğini hayatlarını daha sağlıklı ve disiplinli sürdüren gençler olduğunu görmeyi umut ettiğini” dile getiren ALTUN;”Daha sıkı bir antrenman dönemine girdiklerini, başarılarının artacağını ve kulübün adını daha üst sıralarda görmeyi hedeflediklerini ayrıca Gerze Yelken ve Su Sporları Kulübü’nde yaz boyunca sporseverlere hobi amaçlı kürek eğitimi verildiğini” açıkladı.

Haber: Ece Tut

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER