“Hayata Kürek Çek” Projesi Başlıyor

İlçemizde deniz sporu ve kültürünü geliştirmek amacıyla hazırlanan projenin tanıtımı için bir araya geldiler.

“Hayata Kürek Çek” Projesi Başlıyor

Gerze Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Metin Çalmaz, 1 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da Orta Aile Çay Bahçesinde düzenlemiş olduğu açılış ve tanıtım toplantısında İçişleri Bakanlığınca desteklenen “Hayata Kürek Çek” projesinin başladığının müjdesini verdi.

Toplantıya Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, Gerze Jandarma Bölük Komutanı J.Ast.Sb.Kd.B.Çvş Nevzat Oğuz, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze Geçlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, Gerze Halk Eğitimi Müdürü Nazım Aksu, Sinop SKY Yelken Kulübü Başkanı Oğuz Özcü, Kürek Sporu Asbaşkanı Hüseyin Danacı,Proje Koordinatörü Meral Dürü Danacı, Antrenör Yücel Altun, Yeşil Gerze Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Birol Sazak, okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Metin Çalmaz, “ Bugün burada bir araya gelmemize sebep olan “Hayata Kürek Çek” projemizden söz edeceğim ama ondan önce kulübümüzün geçmişinden biraz bahsetmek istiyorum. Kulübümüz 1995 yılında Gerze Yelken İhtisas Kulübü olarak kurularak daha sonra 2012 yılında almış olduğu kararla yelken ve su sporları olarak değişti. Bunun sebebi de Gerze’de sadece yelken değil diğer su sporlarını da yapabilmektir. Projemiz Kürek Antrenörü Yücel Altun ve Hüseyin Danacı’nın Şubat ayında kürek sporunu ilçemize nasıl kazandırabiliriz sorusu üzerine başladı. Bunun üzerine bir proje hazırlayarak İçişleri Bakanlığı’na sunduk ve gerekli desteği kendilerinden aldık.” diyerek sözlerine devam etti.

Gerze Kaymakamı Murat Güven, “ Öncelikle bu organizasyonu gerçekleştiren Kulüp Başkanı Metin Çalmaz’a teşekkür ediyor ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Gerze’de dokuz tane spor kulübümüz var. Bu kulüplere gerekli yardımları Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile geçtiğimiz hafta yapmış bulunuyoruz. Edindiğim bilgiler doğrultusunda lisanslı sporcu sayımızın Gerze ve Sinop ili olarak Türkiye ortalamasının çok üzerinde ve ilk üçte olduğunu öğrendim. Gerze’deki yelken sporunun bu proje ve bizlerin de desteği ile ileri bir seviyeye geleceğini düşünüyorum.” Diyerek sözlerine devam etti.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “ Gerze’de yelken kulübümüzün tarihi çok eskilere dayanıyor fakat bu zamana kadar yelkenle ilgili yeterli bir çalışma yapılmayarak optimistlerimiz ve kanolarımız depolarda çürümeye terk edilmiştir. Konu ile ilgili olarak Metin Çalmaz ve Ali Kalay elinden gelen özveriyi göstererek kulübe büyük katkı sağlamışlardır. Spor yapmak güzel bir şey, sporcu yetiştirmek güzel bir şey ama bunu organize etmek ve kaynak bulmak gerçekten hepsinden önemlidir. Yelken ve su sporlarına katkısından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum ve projede kendilerine başarılar diliyorum.” diyerek sözlerine devam etti.

Haber: Özge İnce


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 15:46
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER