Her Şeyin Başı Su

Girişimler sonuç verdi, ”Bin Günde Bin Gölet” projesi hızla hayata geçiriliyor.

Her Şeyin Başı Su

  Orman ve Su İşleri Bakanlığının başlattığı ”Bin Günde Bin Gölet” projesi kapsamında ilçemiz Sarımsaklı Çayı üzerinde yapılması planlanan gölet bölgesini yerinde incelemek üzere Sinop Etüt Plan Başmühendisi Erol Türkoğlu, Samsun DSİ Bölge Müdürlüğünden Jeoloji Mühendisi Ömer Karataş, İnşaat Mühendisi Şennur Aslan ve İnşaat Mühendisi Serdar Bahadır’dan oluşan teknik heyet ilk kez bölgeye geldi.

  Bölge tarımına can suyu niteliği taşıyacak olan son derece önemli proje ile ilgili incelemelerini tamamlayan heyet daha sonra Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette proje ile ilgili olarak yaptığı kısa konuşmada Kaymakam Metin Kubilay; gölet yapımının tamamlanması ile bölgedeki Mahmuttırı, Yaykıl, Türkmenlioğlu ve Belören ovalarının sulamasının gerçekleştirilerek bölge ve çevre köylerin ekonomilerinin gelişeceğine vurgu yaptı ve projenin tamamlanması ile birlikte bölgede faaliyet halindeki 200 olan sera sayısının katlanarak artacağını ve gölet bölgesi içinde yapılacak Günübirlik Tesisler vasıtasıyla da bölgenin turizmle tanışacağını sözlerine ekledi. Kaymakam Metin Kubilay çalışmaların kısa sürede geldiği noktadaki desteklerinden dolayı Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, DSİ Samsun Bölge Müdür Mevlüt Pehlivan ve emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 14:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeki AKGÜN
Zeki AKGÜN - 11 yıl Önce

bizim köyün ortasından,eskiden üzerinde 6 adet su değirmeninin bulunduğu(şimdi yalnız 1 tane)bir çay geçer adı da gürleyik (güllo).1992 yilinda debi ölçümü de yapildi,sulama kanali için müsait denildi.şimdilerde 1000 günde 1000 gölet projesi çikmiş.binde bir olsa da şansimiz var.sayin ilgililere ivedilikle,önemle ve saygıyla duyurulur.

banner381
SIRADAKİ HABER