Hijyen Eğitimi Verilecek

Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde iş yeri çalışanlarına hijyen eğitimi verecek.

Hijyen Eğitimi Verilecek

  Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı açıklamada,” Hijyen Eğitimi Yönetmeliği 05 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğin 5. maddesinde; “ Hijyen Yönetmeliğinin kapsadığı iş yerlerinde, Genel Müdürlük (Halk Eğitimi Merkezleri) tarafından verilen belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılamaz. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecburdur.” denilmektedir.

 Bu yönetmelik kapsamında Kurumumuz, işyeri çalışanlarına, hijyen ilkelerine uyulmaması sebebiyle halk sağlığı açısından risk oluşturduğu bilinen virüslerin, bakterilerin, parazitlerin, mantarların ve diğer enfeksiyon etkenlerinin genel özelliklerini, bulaşma yollarını, hangi iş kolunda nasıl bulaşmalar olabileceğini veya halk sağlığının nasıl tehdit göreceğini, hastalık belirtilerini ve korunma yollarının neler olduğunu içeren kurslar açacaktır.

Hijyen Eğitiminin süresi 8 ders saatidir. İşyerlerindeki personellere eğitim verilmesini isteyen işyeri sahiplerinin Kurumumuza başvurmaları gerekmektedir.” açıklamasında bulundular.

Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılacak kurslar şunlardır, Cilt Bakımı Hijyen Eğitimi, Dövme ve Takı (Piercing) Hijyen Eğitimi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetlerinde İşyeri Sahipleri ve İşletenlerin Hijyen Eğitimi, Kuaför (Kadın/Erkek) Hijyen Eğitimi, Makyaj Hijyen Eğitimi, Vücut Bakımı Hijyen Eğitimi, Kaplıca, Hamam ve Sauna Görevlisi Hijyen Eğitimi, Kantin İşletmeciliği Hijyen Eğitimi, Meyve ve Sebze Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi, Su ve Deniz Ürünleri Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi, Şarküteri, Bakkal ve Gıda Pazarları Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi, Tarım Ürünleri Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi, Aşçı Hijyen Eğitimi, Bar Görevlisi (Barmen) Hijyen Eğitimi, Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Hijyen Eğitimi, Servis Görevlisi (Garson) Hijyen Eğitimi, Süt İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi, Sebze ve Meyve İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi ve  Zeytin İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi kursları açılacaktır.

Müracaatların Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bizzat yapılması gerekiyor.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2013, 08:42
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER