Hizmete Açıldı.

Sinop’a bir milyon ağaç dikildi.

Hizmete Açıldı.

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’nün açılışı 14 Ekim 2016 Cuma günü saat 14.30’da gerçekleşti. Tören saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı.

Düzenlenen açılış törenine Adalet ve Kalkınma Partisi Sinop Milletvekili Nazım Maviş,  Sinop Valisi Hasan İpek, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Sinop İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Şerafettin Serten, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doçent Doktor Alev Erenler Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hasan Dinçer, 25. dönem Milletvekili Cengiz Tokmak, Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan,  Ak Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman, siyasi partiler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hasan Dinçer, ”Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nün 22.  Orman İşletme Müdürlüğü olarak açılışını yaptığımız Gerze Orman İşletme Müdürlüğü 27 Haziran 2016 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş ve 3 Ağustos 2016 tarihindeki resmi gazetemizde yayınlanarak karar yürürlüğe girmiştir. Merkezi Gerze ve Gerze ilçesi olmak üzere 61 köyün bulunduğu Gerze ve Dikmen ilçelerini kapsayan Gerze Orman İşletme Müdürlüğümüz elli üç bin yüz otuz hektar ormanlık ve doksan bin üç yüz altmış genel alana sahiptir. Bünyesinde üç adedi Dikmen’de olmak üzere beş Orman İşletme Şefliği ve bir adet de Ağaçlandırma Toprak Muhafaza Şefliğimiz mevcuttur.” diyerek sözlerine devam etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Sinop Milletvekili Nazım Maviş,”Gerze Orman İşletme Müdürlüğü Gerze’nin tarihinde bir hikâye. Aslında bir ukde olarak şefliğin müdürlüğe dönüştürülmesi Gerzelilerin kalbinde kalmış. 1990’lı yıllarda Gerze Orman İşletme Şefliğimize, Orman İşletme Müdürlüğü tabelası takılmış üzerindeki ambalaj daha çıkarılmadan tabela indirilmek zorunda kalmış bu da Gerzelilerin içerisinde bir ukde olarak kalmış. Bu açıdan Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’ne dönüştürülmesi büyük önem ve kıymet arz ediyor. Tekrar hayırlı uğurlu olsun.” diyerek sözlerine devam etti.

Sinop Valisi Hasan İpek,” Gerzemizde bugün birkaç tane mutluluğu birlikte yaşamak için bulunuyoruz. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de on iki milyon lira üretim yaprak ülke ekonomisine katkı yapan Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’nün açılışını birlikte yapıyoruz. Sadece bu yıl Sinop ilimizde bir milyon ağaç dikildi. İnsanlar rakamları pek göz ününe getirmediği için sadece bir milyonu bir milyon zannediyoruz. Bir milyon ağaç ne demek? Bir tane ağaç değil on tane ağaç değil yüz tane ağaç değil bin tane ağaç değil on bin ağaç değil yüz bin ağaç değil bir milyon ağaç demek. İnsanların üç tane ağaç kesiliyor diye bağırdığı ve ülkenin Cumhurbaşkanına, ülkenin Başbakanına ölüm fermanı yazdığı dönemlerden bu ülke geçti. Bu rakamı onun için tek tek saydım. Yapılan hizmetleri lütfen görelim ve ülkemizin nereye gittiğini görelim.” Diyerek sözlerine devam etti.

Tören, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’nün açılışı için kurdela kesimi ve ardından ücretsiz fidan dağıtımı ile sona erdi.

Haber: Özge İnce






 




















 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 16:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
SERKAN
SERKAN - 8 yıl Önce

önce kapattilar sonra açtilar komedi....

gerzeliler
gerzeliler - 8 yıl Önce

gerzeye ne faydası var tamam herzmanki gibi gerzenin mülki idari ve zenginleri güzell...gerzenin gencine iş verecek mii onu bilelim yoksa müdürlük olmuş isterse bakanlık olsun kimseye faydası yok bu böyle bilinsin

banner381
SIRADAKİ HABER