İç Güvenlik Paketi Protesto Edildi

Sinop Demokrasi Güçleri platformu tarafından "İç Güvenlik Paketi"ne tepki amacıyla yürüyüş düzenledi.

İç Güvenlik Paketi Protesto Edildi

Sinop’ta bazı STK ve siyasi parti temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu grup, ‘İç Güvenlik Paketi’ yasasına karşı yürüyüş yaptı.

İlk olarak Tarihi Sinop Cezaevi önünde toplanan Sinop Demokrasi Güçleri üyeleri, sloganlar eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüyerek burada basın açıklaması yaptı. Sinop Demokrasi Güçleri adına KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz tarafından yapılan açıklamada, kamuoyunda İç Güvenlik Yasası olarak bilinen "Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerine emekçilerin, demokrasi güçlerinin ve kamuoyunun yoğun tepkisine rağmen Meclis Genel Kurulunda başlandığı vurgulandı.

Görüşmelerin daha ilk saatlerinde AK Parti milletvekillerinin muhalefet milletvekillerine yaptıkları çekiçli, bardaklı, tekme, tokatlı saldırının yasa ile neyin amaçladığını kanıtladığını ifade eden Gürbüz; “Yasanın provasını polisten önce AKP’li milletvekilleri yapmıştır. Bizler öncelikle AKP’nin bu tutumunu protesto ediyor ve kınıyoruz” dedi. Gürbüz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Özü itibariyle AKP’yi koruma ve kollama yasası olarak hazırlanan tasarı 12 Eylül cunta anayasasından bile geri olmasının yanı sıra uluslararası sözleşmeleri de ayaklar altına almaktadır" 

Hükümete seslenen Metin Gürbüz; "Hükümete sesleniyoruz, temel hak ve özgürlükleri askıya alan bu sıkıyönetim yasasını derhal geri çekin. Halkımızın ve emekçilerin ihtiyacı yeni bir SS yasası değil barış ve demokrasinin tesisine yönelik düzenlemelerdir. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak tasarı geri çekilinceye ve anti demokratik uygulamalara son verilinceye kadar ülkenin dört bir yanında alanlara çıkarak mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Sinop Demokrasi Güçleri platformu üyeleri, olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 20:37

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN ÜNLÜTÜRK
HÜSEYİN ÜNLÜTÜRK - 9 yıl Önce

sevgili sinoplu hemşehrilerim, bunu iyi okuyun allah rızası için. eylem yapanları gördüm. çok üzüldüm. bir kere daha sinopun geri kalmış olduğuna inandım. o güvenlik paketinin içinde ne olduğunu biliyorlar mı acaba o eylemi yapanlar. madem bu kadar akıllılar, niçin sağlık için iş için eylem yapmıyorlar. bu hemşehrilerime söylüyorum. kendi aklınıza gidin. orada 10-15 kişinin peşinden gitmeyim. onların tuzu kuru. onlar bu memleketin yürümesini istemiyorlar. lütfen biraz düşünün kendiniz için.

banner381
SIRADAKİ HABER