İcatlarını Faliyette Geçirdiler.

Plan proje tasarım ve işciliği tamamıyla kendilerine ait sulu sistem baca filtresinin ilk olarak kendi okulunda denediler.

İcatlarını Faliyette Geçirdiler.

SULU SİSTEM PASLANMAZ BACA FİLTRELERİ            

   Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünce yapılan proje kapsamında “Sulu Sistem Baca Filtresi” ilk olarak Gerze Endüstri Meslek Lisesinde denendi. Metal Bölümü öğretmen ve öğrencilerince yapılan filtre, yapılan ölçümler sonucunda %90 partikülleri tuttuğu ölçülmüştür. Okul tarafından istenirse başka kurum kuruluşlara baca filtresi üretimi yapılabileceği belirtildi. Filtre hakkında bilgi veren Okul Müdürü Metin ÇALMAZ;

    Sistemin içinde bulunan su ya da temizleme solusyonunun özel nozullar aracılığı ile yüksek basınçta atık gazlarla çarpıştırılarak gazda bulunan toksik maddelerin çözünerek arındırılması esasına dayanır.   

    Sulu filtre sistemi; duman toplayıcısı, duman içindeki kükürt, karbon gibi gazları ve kurum, kül gibi partikülleri tutan duman tavlama kısmı ve temizlenmiş dumanı havaya sevk eden baca kısmından oluşmaktadır.

Ayrıca temizleme işlemi gerçekleştirmek üzere filtreye temiz suyu sevk eden ve kirlenen suyu kanalizasyona sevk eden iki adet boru düzeneğinden oluşur.

Temiz su borusuna gelen su duman tavlama kısmında tutulur. Buraya gelen duman yağmurlama sistemi sayesinde içindeki tüm gaz ve partiküllerden arındırılır. Su içerisine hapsedilen zehirli gazlar ve partiküller pis su tahliye borusuyla kanalizasyona aktarılır.

İstenilen ölçüde ve 1,2mm den 3mm kadar krom veya DKB saçtan imal edilmektedir. Duman giriş ağzı bacaya göre yuvarlak veya kare yapılmaktadır.

    İsteyen resmi yada özel kuruluşlar filtre yaptırmak için Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğüne başvurabilirler. Baca ölçüsü alındıktan sonra 10 gün içerisinde filtre teslimi yapılmaktadır.








Filitre devredeyken


Filitre devre dışı fotoğraf



Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2012, 13:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar EREN
Yaşar EREN - 11 yıl Önce

sevgili metin bey hocam merhabalar...

başta siz olmak üzere, emeği geçen gerek hoca ve gerekse öğrencilerimizin ellerine, yüreklerine ve akıllarına sağlık olsun ki, böyle bir icat çalışmayı gerze ilçemizde olabildiğince, öncelikle resmi daire bacalarına yerleştirebilirseniz ve yerleştirilmesini özellikle yine adaşınız, ilçe kaymamakmımız ve belediye başkanımız osman bey aracılığıyla görüşüp, biraz da kurum ilçe md.leri bazında emirvaki hale getirip, yönlendirebilirseniz, gerek gerze'deki emekli yaşlılarımız, gerekse çocuklarımızın astım olma özelliklerini ve tabi ki en önemlisi de doğamızın her yıl çok yoğun kömür dumanından etkilenmesini öneleyerek, gerzemize çok ama çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz ki, sizde bu güç ve enerji olduğunu bilen bir dostunuz olarak özel ricalarımı iletiyor, candan selam ve sevgilerimi sunuyor, kolaylıklar ve başarılar diliyorum... özel not: umarım bu mesjım size özel olarak iletilir...

Temiz Çevre
Temiz Çevre - 11 yıl Önce

hocam elinize kolunuza sağlık çok güzel olmuş.ama bir sıkıntı var sanırım burada,hani evi süpürüp tozları halının altına saklamak gibi.
havayı temizleyelim derken suları kirletiyorsunuz.
ne olacak o toksik atıkların gittiği denizdeki balıklar....

banner381
SIRADAKİ HABER