İkinci Kitabı İle Gerze’de

Yazın hayatındaki yolculuğu geçen yıl başlayan yazar ile yeni projeleri üzerine konuştuk.

İkinci Kitabı İle Gerze’de

İkinci Kitabı İle Gerze’de

Yazın hayatındaki yolculuğu geçen yıl başlayan yazar ile yeni projeleri üzerine konuştuk.

“Kızartma Tadında İhanetler” isimli ilk kitabı ile yazın dünyasına adım atan Gerzeli Yazar Seda Atalay ile kısa bir süre önce yayınlanan ikinci kitabı “Çifte Kavrulmuş Küçük Renkli Lokumlar” üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Seda Atalay 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Henüz dört yaşındayken babasını kaybetti ve anne memleketi olan Gerze’ye yerleşti. Bir kız çocuğu sahibi olan Yazar Antalya’da ikamet ediyor.

İlk kitabınızın yayınlanmasının üstünden bir sene geçmeden ikinci kitabınızı çıkardınız. “Çifte Kavrulmuş Küçük Renkli Lokumlar” isimli kitabınızın konusu nedir?

  • Kitapta karşısındaki insanın kalbini kazanmak için türlü jestler yapan birisinin karşılaştığı komik durumlar anlatılıyor. Özellikle kadınların hayatlarındaki bazı zor dönemlerde kendilerine farklı bir yaklaşım ile gelerek fırsat kollayan insanların varlığından bahsediyorum ama genel teması hayal kırıklığı ve güvensizlik gibi değer yargıları.

Bu kitabın hedef kitlesini kimler oluşturuyor?

  • Kadın-erkek ilişkilerinde tavsiyelere ihtiyacı olanlar ve hayatına kabul etmiş olduğu insanlardan zarar görenler olarak gruplandırabiliriz.

Gerze için herhangi bir imza günü programı olacak mı?

  • Gerze için planlanmış bir program yok şu an ama düzenlendiği takdirde seve seve katılırım.

Yayınlanan iki kitabınızın da konunu günlük hayattaki insan ilişiklerinden seçtiniz. Üçüncü kitabınızın konusu ile ilgi bilgi verir misiniz?

  • Üçüncü hatta dördüncü kitabımın hazırlıklarına başlamış bulunuyorum. Konusu günlük hayatın içinden yine. Hiçbir zaman günlük hayattan kopuk bir kitap yazmayacağım. çevremde gözlediğim her insanın hareketini kitabım için yatırım olarak görüyorum.

Kitap yazarlığı dışında aktif olarak faaliyet gösterdiğiniz dergi veya gazeteler bulunuyor mu?

  • Geçen sene üç ayrı yerde haftalık ve aylık yazılarım çıkıyordu fakat bu yazılar uzun bir araştırma ve bol zaman gerektirdiği için artık yazmıyorum. Tüm zamanımı ve enerjimi kitaplarım için kullanmak istiyorum. Bu kapsamda Gerze yangınından sonraki dönemdeki yaşantı biçimlerini, insan ilişkilerini, alınan önlemleri, korkuları, endişeleri, anıları ve toplumsal ruh halini geniş bir araştırmadan sonra kaleme almak istiyorum.

Kitaplarınıza nasıl ulaşabiliriz?

  • İnternet ortamındaki bütün kitap satış sitelerinden ve Tulpars Yayınlarının sitesinden satın alabilirler. Ayrıca facebooktan ve mail adresimden de kitaplarımı ulaştırıyorum.

Gerze’deki çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?

  • Gerzelilerin sanata ve sanatçıya olan ilgisi ve teşviki oldukça memnun edici fakat Gerze’de yazarları veya sanatın farklı alanlarında emek veren insanları bir araya getiren ve teşvik eden bir topluluk yok.  Yazın hayatı veya başka bir alanda sanatını icra etmek isteyen insanların ya da sanatçılığa yeni adım atmış insanların fikir alışverişinde bulunabileceği bir ortam yok.

Çevremdeki insanlardan bazılarının karakterimle yazar kimliğimi birbirine karıştırdığını görüyorum. Herkesin toplum içerisinde mesleği ile birlikte kandığı kimliğin yanında bir de özel hayatında taşıdığı kimlik var. Bunları birbirine karıştırıp kimsenin birbirini yargılamaması gerekiyor.

İLETİŞİM: [email protected]

                   Facebook Yazar Seda Atalay

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER