İl Emniyet Müdürü Yasakladı

Sinop’ta kayıp çocuk olaylarının önüne geçilmesi için kent genelinde 18 yaşından küçüklere şehirler arası otobüs bileti satılamayacak.

İl Emniyet Müdürü Yasakladı

  İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "Sinop ili sınırları içerisinde çocuklara şehirler arası yolcu bileti satışı" hakkında yönerge hazırlandı. Yönerge, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından imzalanarak uygulamaya konuldu.

Yönergeyle, "Sinop'ta ailesinin veya kaldığı kurumun bilgisi dışında evden ya da yurtlardan kaçan veya kayıp olan çocuklar ile gençlerin başlarına gelebilecek olumsuz olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmalarının önüne geçilmesi ve ailelerdeki kayıp çocuk infiallerinin yaşanmaması" hedefleniyor. Uygulamaya göre, şehirler arası otobüs terminallerinde, havalimanında,  firmalar ile bunların acenteleri ve bilet satış yerlerinde, 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılamayacak.

18 yaşından küçükler seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilci bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçları ile velisi, vasisi, kanunu temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğun seyahatinde bilgilerinin olup olmadığı teyit edilir, bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılır. Çocuk öğrenci olduğu için seyahat edeceğini söylüyor ve bunu öğrenci belgesiyle ispat edebiliyorsa ailesi ile irtibata geçilmesine gerek yoktur. 18 Yaşından küçükler yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin bilgisinin olmadığı tespit edilmesi halinde derhal kolluk görevlilerine bildirilecektir."

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 16:37
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER