İlgili Bakanlara Sordu

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, gazetemiz imtiyaz sahibi Mustafa Yoğurtçu’nun Kapatmıyoruz, Entegre Hastaneye Çeviriyoruz! Başlıklı köşe yazısındaki hastane ve okullardaki sorunları iki bakana soru önergesi olarak sundu.

İlgili Bakanlara Sordu

Gazetemizde yayınlanan ve ilçemiz kamuoyunda büyük tepkilere neden olan, bazı liselerdeki birleştirme ve Gerze Devlet Hastanesinde yapılması düşünülen sınıf değişikliği ile ilgili gazetemiz imtiyaz sahibi Mustafa Yoğurtçu’nun Kapatmıyoruz, Entegre Hastaneye Çeviriyoruz! Başlıklı köşe yazısı üzerine CHP Sinop Milletvekili iki ayrı soru önergesi hazırlayarak Meclise sundu. Karadeniz önergesinde öne sürdüğü iddiaları cevaplandırılması talebi Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarına gönderdi.

Gerze kamuoyunun tepkisine duyarsız kalmayarak, konunun açıklığa kavuşturulmasını talep eden CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in TBMM’ne sunduğu iki ayrı soru önergelerini siz sayın okurlarımızla paylaşıyoruz.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.

 

Barış Karadeniz

Sinop Milletvekili

 

2005 yılında 50 yataklı olarak faaliyete geçen Gerze Devlet Hastanesi yatak sayısı 2010 yılında 25’e düşürülmüştür. Sinop İl Sağlık Müdürlüğü 2011 yılı verilerine göre Gerze Devlet Hastanesi’nde toplam uzman ve pratisyen hekim sayısı 18 iken, Sinop Kamu Hastaneleri Birliği 2015 yılı verilerine göre 4 uzman doktor, 6 pratisyen olmak üzere toplam 10 doktora düşmüştür. Gerze Devlet Hastanesi’nin internet sitesinde 2016 yılında 4 uzman ve 4 de pratisyen hekim ile hizmet verdiği görülmektedir. Diğer yandan, Gerze halkı da hastanede uzun zamandır 2 uzman ve 2 pratisyen ile hizmet verildiğini söylemektedir.

TÜİK verilerine göre Gerze ilçemizin nüfusu 2007 yılında 19.487, 2010 yılında 20.938, 2013 yılında 21.924 ve 31 Aralık 2015’te de 22.623’tür. Gerze’nin son 10 yıllık nüfus oranı % 16 üzerindedir. Bu veriler ışığında;

       1-      Gerze halkını isyan noktasına getiren ve mağdur eden Gerze Devlet Hastanesi’ndeki uygulamalardan ne zaman vazgeçilecek?

       2-      Gerze Devlet Hastanesi doktor ihtiyacı neden karşılanmamaktadır?

       3-      Gerze’nin nüfusu her geçen gün artarken ve halkın sağlık hizmetleri bu nüfus artışı ile beraber artarken sekteye uğrayan bu hizmetlerin hangi çalışmalar ile düzene sokulacaktır?

       4-      Gerze Hastanesi kapatılmak mı isteniyor? Bu yönde bir çalışmanız ya da projeniz bulunmakta mıdır?

       5-      Gerze Devlet Hastanesi kapatılmak istenmiyor ise neden doktor ihtiyacı giderilmiyor?

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.

 

Barış Karadeniz

Sinop Milletvekili

 

29 Ekim 1946 Gerze Ortaokulu adıyla açılan köklü ve tarihi bir okul olarak bir çok mezun veren Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi, 2013 yılı çalışkanlık konusunda “Değerler Eğitimi İl Birinciliği” almış yine “Leonardo Projesi” çalışmaları kapsamında 6 öğrencisinin Almanya’nın "Augsburg" kentinde, 15 öğrencisinin de İsveç’te eğitim aldığı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’si, 1979 yılında açılan Gerze eğitim öğretiminde önemli bir yer sahip Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bir çok mezun vererek Gerze, Sinop ve ülkemize eğitim kurumu olarak hizmet vermiş okullarımızdır.  Gerze ilçemizdeki bu okullarımız “talep azlığı” gerekçesiyle birleştirilmesi ya da kapatılmasının Milli Eğitim Bakanlığı’na teklif edildiği iddia edilmektedir. Buna göre;

      1-      Nüfus yoğunlukları ve ilçelerimizin göç alan ve veren durumları incelendiğinde ilçelerimize Bakanlığınızca yapılan veya yapılacak olan yatırımlar neden ilçelerimizin talepleri ve nüfus projeksiyonları dikkate alınmadan yapılmaktadır? Bakanlığınız hangi kriteleri dikkate alarak ilçelerimizde bu yatırım planlarını hazırlamıştır?

      2-      Bir ilçemizde eğitim kurumlarımız için yatırım yaparken ve başta bizler olmak üzere tüm halkımız tarafından bu yatırımlar sevinçle karşılanırken, özellikle Gerze ilçemizde eğitim kurumlarımızın kapatılması ya da birleştirilerek tarihsel değerleri de hiçe sayılarak eğitim hizmetinin dışına itiliyor olması hangi gerekçelerle yapılmak istenmektedir?

       3-      Gerze’de eğitim kurumlarımıza yönelik “talep azlığı” gerekçesi hangi araştırma ve incelemelerle ortaya konmuştur?

       4-      Gerze eğitim kurumlarımızın kapatılması ya da birleştirilmesi kararının bu ilçemizde eğitim öğretimdeki başarıya nasıl yansıyacağı konusunda bir ön çalışma yapılmış mıdır?

      5-      Kapatılması ya da birleştirilmesi düşünülen okullarımız ile ilgili bu karar alınırken, öğrencilerimize, veli ve öğretmenlerimiz ile bu okullar üzerinde tasarrufu olan Gerze halkına düşünce ve kanaatleri sorulmuş mudur?

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 16:18

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER