İlk 72 Saat

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce eğitim semineri düzenlendi.

İlk 72 Saat

  Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin ilk yardım konusunda bilinçlendirilmesinin amaçlandığı seminer 26 Haziran 2013 günü, 2 oturum olarak saat 09.00 ve 10.30 da gerçekleştirildi. Sinop İl Afet ve Durum Müdürlüğü çalışanı Arama Kurtarma Teknisyeni Alaattin Akdemir tarafından verilen seminere, ilçe Milli Eğitim ve Halk eğitim çalışanları, okul müdürleri ve okul öğretmenleri katıldılar.

  Slayt eşliğinde verilen seminerde Alaattin Akdemir; Türkiye ve Türkiye’de görülen başlıca doğal afetler, güvenli yaşam, afetlerden önce, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenler, bina tahliyesi, deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

  Alaattin Akdemir seminer sonunda yaptığı konuşmasında, “ bu çalışmaları afete hazır bireyler ve toplumlar olarak bilinçlenmek adına yapıyoruz. Bu seminerler Sinop ve İlçelerinde devam edecek ve seminer sonunda katılımcılara belgelerini vereceğiz. Hedefimiz Sinop’ ta  4.000 kişiye ulaşmak ve afet bilinci eğitimi vermek” dedi.

Seminer katılımcılara “ilk 72 saat”  broşürünün verilmesiyle sona erdi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 09:22
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER