İpek Böcekçiliği Geri mi Dönüyor?.

Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr Halil Turgut Gerze’de ipekböceği deneme üretimine başlandığını açıkladı.

  İlçemizde uzun yıllar önce çalışmalarına başlanılan, ancak çeşitli nedenlerden dolayı başarıya ulaşamayan ipekböceği üretimine Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü el attı.

Yüksekokul öğretim üyesi Çağdaş Özdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

Okullarında deneme üretimine başladıklarını, Bursa Koza Birlikten temin ettikleri 20.000 adet ipekböceği yumurtasını uygun ısı ve nem koşullarında çatlattıklarını, yumurtadan çıkan ipekböceklerinin koza yapmaya başladıklarını dile getirdi. Yardımcı Doç. Ahmet Özbek ise yaptığı açıklamada; İpekböceği işinin genellikle yaşlı insanlar tarafından yapıldığını, amaçlarının ilçenin ekonomik koşulları ve yaşlı nüfusu da dikkate alınarak, hem iş olanakları, hem de ekonomiye katkı olduğunu belirttiği konuşmasının sonunda; deneme üretiminin sonunda yapılacak test ölçümünde kozaların Türkiye’ nin en iyi kozaları ile karşılaştırılarak üretim aşamasındaki yollarını belirleyeceklerini ifade etti.


























Haberin Videosu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2012, 12:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Kaptan
Mehmet Kaptan - 12 yıl Önce

kargoyla yumurtalarin gelmesinden bu ana kadar çalişmanin içinde olduğum için tüm emeği̇geçenlere ahmet hocam ve çağdaş hocam başta olmak üzere yakup'a erol'a teşekkürler.elimize sağlık.

banner381
SIRADAKİ HABER