İstanbul’da Sinop Rüzgarı Esecek!

İSTANBUL- Sinop, İstanbul Feshane’de ilk kez tanıtım günleri düzenliyor. İstanbul Feshane’de kurulan tanıtım stantlarında 11-14 Aralık 2014 tarihleri arasında Sinop'un sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyelinin yanı sıra markaları, ticari ürünleri ve sofra zenginlikleri ulusal alanda 4 tam gün boyunca tanıtılacak. Gelenek ve görenekleri sergilenecek. Salonda kurulan dev platformda her akşam Sinoplu sanatçılar gruplar halinde sahne alacak.

İstanbul’da Sinop Rüzgarı Esecek!

  Sinop Tanıtım Günleri organizasyonunu Sinop Valiliğinin himayesinde Sinop Tanıtım Platformu yürütüyor. Platform; Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD), Sinop İşadamları Derneği (SİAD), Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF), Tüm Sinop Dernekler Federasyonu (TÜSİDEF), Kocaeli Sinop Dernekler Federasyonu (KOSİDEF), Kağıthane Sinop Dernekleri Platformu (KASİNDER), Durağan Dernekleri Federasyonu (DUDEF) ve Tüm Sinop İşadamları ve Yardımlaşma Derneği’nden (TÜSİYAD)oluşuyor. Platform üyeleri organizasyonun başarılı geçmesi için gündüz gece demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Sinop Tanıtım Günleri’ni başarıyla sonuçlandırmak için 3 ay boyunca durmaksızın çalıştıklarını ifade eden Sinop Tanıtım Platformu Başkanı Mustafa Özalp, İstanbul’da 11-12-13-14 Aralık'ta yapılacak “Sinop Tanıtım Günleri”ne tüm ekip arkadaşlarıyla hazır olduklarını ve etkinlik takvimini belirlediklerini söyledi.

İstanbul’da gerçekleştirilecek Sinop Tanıtım Günleri’nde Sinop Valiliğinin ve Tanıtım Platformunun hedeflerinin Sinop'un sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyelini ulusal alanda anlatmak; zengin ve sağlıklı mutfak kültürü ve damak tadını ülke geneline duyurmak; yöresel değerleri ve ürünlerini sergilemek; sahip olduğu önemli marka ve ticari ürünleri ülke genelinde tanıtmak olduğu bilgisi aktarıldı.

Sinop Tanıtım Günleri kapsamında ilk etkinlik 10 Aralık’ta Beşiktaş Meydanı’nda yapılacak. Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle “Hamsi Festivali”ni gerçekleştirecek. Festivalde İstanbulluların ilgisini çekecek ve beğenisini alacak her birisi birbirinden güzel yarışmalar tertip edilecek.  Ardından o günün akşamında İstiklal Caddesi’nde Sinop’ta her Ramazan büyük bir sevinçle icra edilen “Helesa Şöleni” olacak. Sinoplular hep birlikte Tünel Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi’nin bulunduğu yere varıncaya kadar İstiklal Caddesi’nde yürüyecek, İstanbul’da Helesa’yı yaşatacak.

İstanbul Feshane’de gerçekleştirilecek Sinop Tanıtım Günleri’ne İstanbul Valiliğinin yanı sıra, Sinop Belediyesi, İlçe belediyeler, Sinop Üniversitesi, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası, kurumsal firmalar, özel şirketler, turizm dernekleri, kamu kurum ve kuruluşları ve çeşitli meslek gruplarına sahip esnaf katılıyor.

Gelenek ve göreneklerin sergileneceği Sinop Tanıtım Günleri’nde Feshane’de kurulan dev platformda her akşam Sinoplu sanatçılar gruplar halinde sahne alacak. Sevilen şarkıları seslendirecek. Hayranlarına müzik ziyafeti sunacaklar. İstanbul’da tam anlamıyla 4 gün boyunca Sinop rüzgarı esecek.

Sinop Tanıtım Günlerini halka duyurmak amacıyla İstanbul’un tüm reklam ve duyuru alanları ve toplu ulaşım araçlarının panoları afişlerle donatıldı.

Tüm Sinoplular ile birlikte İstanbul halkı Hamsi Festivali’ne, “Helesa Şöleni’ne” ve “Feshane Sinop Tanıtım Günleri’ne” davetli.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 11:07
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER