Kadir Gecesi Nedir?

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olan, günahların af edildiği insanların isteklerinin yerine geldiği, Mübarek Ramazan Bayramı’na yaklaşıldığını müjdeleyen Mübarek gece Kadir Gecesi, bu sene 23 Temmuz 2014 Çarşamba bugüne denk geliyor.

Kadir Gecesi Nedir?

  “Kadir”, “değer” demektir. “Kadrini bilmek” derken, değerini bilmek ifade edilmektedir. Fakat bu kelimenin fiil kalıbını alınca “değerlendirdi” anlamına gelmektedir. Melekler ve Cebrail bir önceki Kadir Gecesi’nden bu geceye kadar geçen bir yıl içinde olanların değerlendirmesini yaparlar. Aynı zamanda Kadir Gecesi’nde bizim isteklerimizi değerlendirirler. Değerlendirip karara bağlarlar.

İslam inancına göre Allah Kur’an’ın ilk ayetlerini Cebrail isimli melek aracılığıyla İslam dininin Peygamberi Muhammed’e Nur Dağı Hira Mağarası’nda göndermiştir. Muhammed, 610 yılında bir Ramazan gecesi (Kadir gecesi) hırkasına bürünüp Hira Mağarasında tefekküre daldığı bir sırada ilk vahyi almıştır.

Gerze Gündem Haber ailesi olarak Kadir Gecesinin Tüm İslam âlemine huzur, barış ve kardeşlik dolu günler getirmesini diliyor; tüm halkımızın Mübarek Kadir Gecesini kutluyoruz. Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 12:59
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER