“Kafes Balıkçılığına Hayır, Hamsini Al Gel Etkinliği”

Gerzeliler kafes balıkçılığına karşı hamsi etkinliği düzenliyor.

“Kafes Balıkçılığına Hayır, Hamsini Al Gel Etkinliği”

İlçemizde Balıkçı Barınağı Mevkii açıklarında ve Yaykıl Köyü açıklarında deniz sahası üzerinde yapılması planlanan Ağ kafeste su ürünleri yetiştiriciliği projelerine karşı YEGEP kararlı mücadelesine devam ediyor.

YEGEP tarafından gerçekleştirilen toplantılarda ilçemizde imza kampanyası başlatılması ve Töngel Sokağı’ndaki balıkçıların ziyaret edilmesi kararları alınarak uygulamaya koyulmuştu. 30 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda ise düzenlenen imza kampanyasının yaygınlaştırılması ve sürekli olması gibi birçok karar alındı.

1 Aralık 2017 Cuma günü saat 10.00’da pazar yerine imza standının kurulması kararlaştırıldı. 3 Aralık 2017 Pazar günü ise “Kafes Balıkçılığına Hayır, Hamsini Al Gel Etkinliği” düzenlenmesi kararlaştırıldı. Etkinliğe katılmak isteyen herkes Gerze İskelesi’nde buluşacak ve ilçemizdeki balıkçıları tekneleri ile birlikte uğurlayacak. Etkinlikte mangalda hamsi pişirilerek katılan herkese dağıtımı gerçekleştirilecek. Kafes balıkçılığı karşısında hamsinin yok olmasına karşı tepki vermek için yapılan etkinliğe Gerze Belediyesi’nin araçları da destek verecek. Etkinlik için saat 11.00’de Gerze İskelesi’nde Balıkçılar Kooperatifi önünde toplanılacak.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 17:19
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER