Kahır Satırları

Sinop'ta 7 kişinin ölümüne neden olan TIR sürücüsü Fazıl Ay, kazadan 5 ay sonra cezaevinde öldü. İddiaya göre TIR sürücüsü kahrından öldü.

Kahır Satırları

 Sinop'un Boyabat ilçesinde 2 Ağustos'ta Fazıl Ay'ın kullandığı TIR'daki iş makinesi karşı yönden gelen Orhan Kemal Yayla'nın (26) kullandığı otomobilin üzerine düşmüştü. Sürücü Yayla, annesi Elmas Yayla (50), kardeşleri Cemile Yayla (21), Nilüfer Tekiner (29) ve kızı Tuğçe (8), Tülay Türkmen (23) ve kızı Yağmur (3) ölmüştü.

Tutuklanarak Sinop Kapalı Cezaevi'ne konulan Ay geçen ay savcılığa gönderdiği mektupta, "Çok ağır bir yükün altındayım, vicdan azabı çekiyorum" dedi. Ay, hakkında "taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet"ten hazırlanan iddianame mahkemeye verildiği gün öldü. Eşi Şükran Ay, "çok üzülüyordu. 'Onlar öleceğine ben ölseydim' derdi. Astımı vardı. Uykusuzluk, yemeden içmeden kesilmesi, sürekli içine kapanıklık hali onu ölüme götürdü. Solunum yetmezliğinden öldü" dedi.

Cezaevinde hayatını kaybeden TIR şoförü Fazıl Ay’ın ölmeden önce savcıya yazdığı bir mektuptan satırlar…

Sayın Başsavcım öncelikle selamlarımı sunar ellerinizden sıkarım. Efendim 02.08.2012 tarihinde yapmış olduğum trafik kazasından dolayı yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunmaktayım. Sebep olduğum bu vahim kazadan dolayı bütün Müslüman aleminden özür dilerim istemeyerek ölümlerine sebep olduğum kardeşlerimden ayrı ayrı özür dilerim. Mekanları cennet, toprakları bol dualarım onlarla olsun. Geride kalanlara cenabı Allahtan sabır huzur sağlık diliyorum. Sayın savcım bu süreç içinde bağlı bulunduğum Kanburoğlu şirketinden beni ve ailemi hiçbir kimse yetkili olmadı ve olmamıştır. İstanbul gibi bir şehirde ailem mağdur edilmektedir. Ellerinizden öper 25 yaşında letona kanseri bir kız ve lise ikinci sınıfta okuyan bir erkek çocuk ve bir anne ne yapsın ne geçinsinler. Benim onlara sahip çıkmam bakamam lazım. Oğlum okulu bırakıp çalışmak istiyormuş. Onun okuması lazım. Bu vatana hayırlı bir insan olarak yetişmesi gerekiyor. Efendim bu kazada asla ve asla bir yanlışım yok. Ben yaklaşık olayın olduğu yerden hiç aksamın çalışmayan bir araçla Allah’a çok şükürler olsun o şekilde aracı durdurdum, daha fazla kaza olsaydı vicdan azabı çekmeye devam edecektim. Efendim ve gece gündüz ölen insanlara dua ediyorum. Sayın savcım yaklaşık 30 yıldır operatörlük ve şoförlük yapıyorum. Bu olay dışında bir yaralamalı kazam dahi olmamıştır. Taktiri sizlere bırakıyorum. Çalıştığım şirketin mali durumu kötüymüş. Avukatlar ve çalışan personeller işlerini bırakmışlar. Şirketin araçlarının çoğunu hacizli olduğunu öğrendim. Ve sayın savcım olayın olduğu günden şuana kadar şirketten hiçbir yetkili benim yanıma gelmedi. Mağduriyetimi bildiririm. Efendim benim bir an önce buradan çıkıp tekrar işe başlayıp aileme sahip çıkmam lazım. Bu konuda bana yardımcı olacağınızı umut ediyorum. Efendim avukat tutacak maddi imkanım yoktur. Tekrar ellerinizden sıkarım. Sevgi ve saygılarımla
Kaynak: Sinop Pusulası.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2013, 15:19
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER