Kahraman Gazilerimizin Günü

19 Eylül Gaziler Günü Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile başladı.

Kahraman Gazilerimizin Günü

Bugün; Vatanın bölünmez bütünlüğünün tehlikeye düştüğü her durumda ulu önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi içinde bulunduğu her koşulda canı pahasına girdiği ülke savunmasından Gazilik payesi ile ayrılan kahraman vatan evlatlarının günü.

19 Eylül Gaziler günü nedeniyle ilk tören saat:11 00 da Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile başladı. Törene Gerze Kaymakam V. Erfelek Kaymakamı Emrah Uzun, İlçe Garnizon Komutan V. Jandarma Asb. Kd. Bşçvş Hakan Aydemir, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gazilerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Çelenk koyma töreninin gerçekleşmesinden sonra, ulu önder Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Gerze Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni M. Ali Diri yönetiminde İstiklal Marşımız okunurken bu esnada şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın J. Asb.Bşçvş. Barış Tuzcu tarafından yapılmasının ardından, ŞNS Anadolu Lisesinden üç öğrenci günün mana ve önemini vurgulayan şiirlerinin okunmasını müteakip Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi.

Program gereği öğleden sonra,  belirlenen gazi ailelerine protokol tarafından ziyaretlerde bulunulacak.



































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 11:59

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER