Kamp Başladı

Şırnak’tan gelen misafirlerini ağırlayacaklar.

Kamp Başladı

Sinop Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından bu yıl 2. si düzenlenen Kuzeyde Kamp Ateşi Projesi, dün Şırnak İlinden gelen 41 öğrenci ve Sinoplu 25 öğrencinin katılımı ile İlimiz Akliman mesire alanında  başladı.

21 – 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kuzeyde Kamp Ateşi Projesi’ne Şırnak ilinden 14-15 yaş grubundan 41 öğrenci ve Sinop’tan 25 öğrenci katılıyor.

Dün Şırnak’tan gelen kafileyi Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ve Sinoplu öğrenciler karşıladı.

Öğrencilerle tek tek tokalaşan Vali İpek; “Ben daha önce Şırnak ilinde Valilik yaptım, oradaki arkadaşları da Sinop Valisi iken Sinop’a davet etmek istedik, sağolsunlar onlarda bu davetimizi kırmadılar. 41 tane Şırnak’tan gencimiz yine 25 tane Sinop’tan gencimiz inşallah bu güzel Sinop’ta kamp yapacaklar. 5 gün süreyle kendilerini Sinop’ta misafir edeceğiz, inşallah herkez mutlu olur, memnun olur. Bin yıllık bir kardeşliğimiz var bu kardeşliğimizin tüm Türkiye’de ve tüm Osmanlı coğrafyasında yaygınlaşması için bir dileğimiz var. Bu dileğimiz inşallah gerçekleşir. Burada kaynaşsınlar hep birlikte güzel günler geçirsinler, ülkemizin her köşesi nasıl güzelse bu güzellikleri hep birlikte yaşamalarını istiyoruz vatandaşlarımızın. Şırnak’tan gelen tüm gençlerimize hoşgeldiniz diyor ve iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Proje hakkında bilgiler veren Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ise Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen bu Proje ile, Şırnak Gençlik Merkezi üyesi gençlerimize Sinop’u tanıtmak, burada yaşayan akranlarıyla kaynaştırmak, gençler arasındaki diyaloğu artırmak ve gençlerin çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımlarını sağlamayı amaçlıyoruz.

5 gün sürecek olan bu proje kapsamında düzenleyeceğimiz birçok etkinlikle gençlerimize Sinop’un tarihi ve turistik yerlerini gezdireceğiz dedi.

Kaynak: Bizim Karadeniz

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2017, 09:04
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER