Kamulaştırma Rayiçleri Belli Oldu.

Bafra-Sinop arasına yapılacak olan Sinop Doğalgaz Boru Hattı için Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) çalışmalarını sürdürüyor. Samsun’un Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçeleriyle, Sinop'un Dikmen ve Gerze ilçelerini geçerek Sinop Organize Sanayi Bölgesi'nde son bulan 112,6 km’lik güzegahın yaklaşık olarak 75 km’si Sinop ili sınırları içerisinde yer almaktadır.

Kamulaştırma Rayiçleri Belli Oldu.

  Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 11 milyon 985 bin TL’ye ihalesi yapılan hattın yaklaşık olarak 65 km’lik kısmının tamamlandığı haberi alınmaktadır. Edinilen bilgilere göre yapım çalışmaları devam ederken bir yandan da hat güzergâhı üzerinde yer alan Gerze’de kamulaştırma çalışmaları sürmektedir. Yörede dönüm başına kamulaştırma bedelleri 2.000 TL civarında oluştuğu haberi alınmıştır. Özel sektör yatırımcılarının aynı yörede dönüm başına 15.000-16.000 TL seviyesinde ücretler ödediği göz önüne alındığında BOTAŞ’ın bu tavrı net olarak anlaşılamamıştır. Bu alımlarla ilerisi için bölgede kamulaştırma rayiçleri belli olmuştur.  

Doğalgaz Boru Hattı yapımının önümüzdeki Ağustos ayında tamamlanarak 2014 yılı başında evlerde doğalgaz kullanımına başlanması planlanmaktadır.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2012, 09:42
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER