Kamuoyuna Duyurulur

Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden kamuoyuna duyurulur…

Kamuoyuna Duyurulur

III. Tarım şurasında vatandaşlarımızın katkı ve önerilerini sunabilecekleri “görüşünü bildir platformu” oluşturulmuştur

Bakanlığımızın kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla yapılacak olan ve Türkiye’nin en geniş katılımlı sektör istişare platformu olması hedeflenen, III. Tarım ve Orman Şûrası 15 yıl aradan sonra Ekim ayında gerçekleştirilecektir. 2019 yılı Ekim ayında gerçekleştirilecek Şûra’ya kadar geçecek sürede 21 adet çalışma grubunda; öğretim üyelerimizden 163, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden 268, Bakanlığımız personellerinden 412 kişi ile Bakanlığımız harici diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 39 kişi, toplamda 882 kişi görev alacak.

Tarım ve Orman Şûrası ile bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminin geliştirilmesi; gıda üretimi, güvenliği ve güvenirliğinin temini; kırsal kalkınma, toprak, su kaynakları ve biyo-çeşitliliğin korunması ile bu kaynakların sürdürülebilir kullanımı; çiftçinin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi; tarımsal ve hayvansal üretimin planlanması, tarımsal desteklemelerin etkin bir şekilde yönetilmesi; tarımsal piyasaların düzenlenmesi; orman ve mera yönetimi; tabiatın korunmasına ilişkin stratejiler oluşturulması hedeflenmektedir.

Bu hedefler doğrultusunda tarım sektörüne yönelik görüş, önerileri ve projelerin bizimle paylaşılması büyük önem arz etmektedir. Türkiye’nin en büyüğü olacak olan Şûra kapsamında;  oluşturulan web sitesindeki “Görüşünü Bildir Platformu” ile önerisi ve katkısı olan tüm vatandaşlarımızın fikirlerine ulaşmak hedeflenmektedir.  Bu platform ile III. Tarım Orman Şûrası Kapsamında sizlere fikirlerinizi ve düşüncelerinizi açıkça ifade edebileceğiniz bir paylaşım alanı sunulmaktadır.

Önerisi ve katkısı olan vatandaşlarımız  //sura.tarimorman.gov.tr  web adresinden platforma ulaşarak görüşlerini bildirebilirler. Türk tarımının geleceğine ilişkin ilham verici katkılarınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Özbay AKKAŞ

İlçe Tarım ve Orman Müdür V.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet şahin gsm5054103257
mehmet şahin gsm5054103257 - 5 yıl Önce

kırsal kesimlerde bulunan okul arazilerimiz boş harabe r terk edilmiş virane şeklinde... buralara ağaçlar dikilse çok iyi olur vatan ve milli servetimiz telef mesela gerze yaykıl ilköğretim okulu olmakta saygılarımla

banner381
SIRADAKİ HABER