Kanayan Yaraya Neşter

Köpek barınağı inşaatının %80’ine yakını tamamlandı.

Kanayan Yaraya Neşter

Yıllardır Gerze kamuoyunun gündemini işgal eden başıboş köpek sorunu nihayet çözülme aşamasına geldi.

Gerek Gerzeli ve gerekse tatillerini geçirmek amacıyla ilçemize gelen konukların en öncelikli şikayetlerinden biri, Gerze’deki başı boş köpeklerin sayılarının fazlalığı ve bilhassa yaz döneminde insanların yoğun olarak vakit geçirdikleri sahil bandında dolaşmaları ve nadiren de olsa insanlara saldırması idi.

Gerze Belediyesinin bu konuda gösterdiği çabalar bugüne kadar yetersiz kalmış, denediği her türlü yöntem, ya yasaların, ya da hayvan severlerin acımasız eleştiri engeline takılmıştı.

Yerel basının da birkaç kez gündemine aldığı bu sorun her zaman olduğu gibi yine belediye tarafından ele alındı ve kesin çözüme kavuşturulmasına çok az bir zaman kaldı.

Konu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında inşaat mahallinde bilgisine başvurduğumuz Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı; “Malum konu yüzünden vatandaşların yıllardır haklı eleştirilerine maruz kaldım, bazıları bunun dozunu kırıcı olma ve hakaret etme boyutuna kadar da taşıdılar. Yasal engellerin de aşılması ile zaten projesi hazır olan köpek barınağı inşaatını Yaykıl köyü, Dereyi mevkiinde başlattık. Barınak inşaatının %80’ine yakını tamamladık, ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyorlar. İnşaat en geç 10 gün sonra tamamlanarak Gerze’deki başıboş köpeklerin toplanmasına başlanacak” sözleri ile başladığı konuşmasını, köpek barınağı inşaatının idari binalar, ameliyathane, köpek kulübeleri ve fosseptik çukurlarından oluşacağı bilgisini vererek noktaladı.











Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 16:37

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turistik yer
Turistik yer - 9 yıl Önce

hatta şimdiden köpekler için tedbir alınmalı. dışarıda o kadar çok köpek var ki rahat rahat çoluğumuz çocuğumuzla dolaşamıyoruz.

gerzeli
gerzeli - 9 yıl Önce

ya o kadar masrafa ne gerek vardı ki başkan iskelede ki büfeleri kaldır oraya yerleştir köpek kulübesi olarak emin ol daha fazla işe yarar.hem belediyeye de masraf çıkartmaz hemde iskele daha çok güzel görünüme sahip olur.bir düşünün derim.

banner381
SIRADAKİ HABER