Kapatıldı Kapatılacak derken Nihayet Kapatıldı

İlçe ekonomisinin kalbine bir hançer daha saplandı, cezaevi kapatıldı, şimdi sırada hangi kurum var?

Kapatıldı Kapatılacak derken Nihayet Kapatıldı

  Askerlik Şubesi Başkanlığının geçtiğimiz yıl kapatılmasından sonra, Gerze’deki kapatılan kamu kurumlarına Gerze Cezaevi ile bir yenisi daha eklendi. Kamu kurumlarının devlet mekanizmasının yürütülmesindeki işlevsel niteliğinin yanı sıra bulunduğu yörenin ekonomik hayatına yaptığı katkılar asla göz ardı edilemeyecek gerçeklerden biridir. Çalışanı ile bölgeye istihdam sağlayan bu kurumlar yaşamsal ihtiyaçlarını da bulunduğu yöreden karşılaması boyutuyla da ekonomik anlamda vazgeçilmezlerdendir. Askerlik şubesinin kapatılmasına sessiz ve bir o kadar da duyarsız kalan Gerzeli’nin bakalım bu son gelişmeye tepkisi ne olacak. Yoksa sofrasından bir dilim ekmeğin daha alınmasına her zaman olduğu gibi sessiz mi kalacak.

  Gerze ilçesi halkı birbiri ardına kapatılmakta olan kamu kurumlarına karşı tepkisizliğini sürdüre dursun, geçtiğimiz yıl adliye binalarının kapatılacak olması ile gündeme gelen Durağan ilçesi halkı verdikleri mücadele ile adliye binalarının kapatılmasını engellemekle kalmayıp ilçelerine açık ceza evi kurulması ile ilgili Başbakanlık onayınıda aldılar.

  Gerze Gündem Haber olarak başlattığımız anket çalışması ile “Zararın neresinden dönülürse kardır.” Mantığı ile kapatılan cezaevinden boşalan yere Gerze’nin gelecekte yaşayacağı her türlü kaybın telafisi için ne yapılabiliri sorgulayan bir anket çalışması başlattık. Gerzeli’nin katılımlarının yoğunluğu ilçelerine sahip çıkmalarının bir göstergesi olacağı gibi yetkililerin bu konuya göstereceği duyarlılığı da artıracağı düşüncesindeyiz.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2013, 15:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nahide Gökhan
Nahide Gökhan - 11 yıl Önce

gerze gündem cezaevlerinin kapanmasına sevineceğinize, üzüntüden kahroluyorsunuz ya. gerze'nin ekonomisini cezaevi mi kalkındırıyor. keşke cezaevleri hiç olmasa. yerine okullar yapılsın, kültür evleri sanat evleri yapılsın. artık ne yapılırsa. ama cezavi yapılmasın.bunlar da gerze ekonomisine katkı sağlar. i̇nsanları zenginleştirir özgür kılar. siz hiç canınızı sıkmayın.

vatandaş
vatandaş - 11 yıl Önce

kapatılmasınaa doğru veya yanlış demiyorum.devletin amacı devletçilik politikalarından vazgeçip hizmet sektörüne ağırlık vermek şöyleki herkesi kamuya doldursak,ama yol yok,şehircilikyok,modern binalar yok,arıtma tesisleri,gençlik merkezleri yok ken kamuya insan doldurmak mantıksız dır işte bu nun için özelleştrime ve hizmetr ağırlıklı politikalar izlenmektedir.eksi tarflarıda var kabul ama sscb ağır devletçi politikalardan batmıştır..

Murat BAYRAK
Murat BAYRAK - 11 yıl Önce

güzel gerze'yi ekonomik açıdan cezaevimi kalkindiriyor. yazik. belediye güzelim sahili olan bir ilçeyi tatil cenneti yapamiyorsa yazik.

fahri yılmaz
fahri yılmaz - 11 yıl Önce

cezaevi hakkında birşey bilmeden yorum yapmayın. cezaevinin en büyük katkısı, içeriye alınan erzakların tamamının gerzeli esnaftan sağlanmasıdır. ayrıca tamir-onarım-kuaför gibi diğer işlerde yine gerzeli esnafla sağlanmaktadır. buna ek olarak cezaevleri kapatılsın diyen nahide hanım, tutukluları da içeri atmayalım, suçlarına devam etsinler. ne güzel dğeil mi ?

yusyus
yusyus @fahri yılmaz - 4 ay Önce

nahide hanımın anlatmak istediği kimse suç işlemesin cezaevlerine gerek kalmasın cezaevi yerine kültür sanat evleri ve fabrikalar yapılsın bende nahide hanımla aynı fikirdeyim

Halktan biri
Halktan biri - 11 yıl Önce

demogoji yapmayalım.cezaevleri bir gerçek.gerze'de veya ülkemizde cezaevleri tümüyle kapatılmış olsa.suç,suçlu ve kader mahkumları bitmişmi olacak.gerze'de kapatılan her kurum bir kayıptır.

banner381
SIRADAKİ HABER