Karadeniz’in Kırkpınar’ı Dikmen’de Kuruldu

50. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivalinde Dikmen’de yer yerinden oynadı.

Karadeniz’in Kırkpınar’ı Dikmen’de Kuruldu
 Gelenekselliği yarım asırlık bir geçmişe dayanan 50. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivalinde deyim yerinde ise Dikmen ilçesinde adım atacak yer kalmamıştı. Yerli ve yabacı konukların akın ettiği festivale Dikmen Kaymakamı Soner Özer, Dikmen İlçe Bölük Komutanı Jan.Ast.Sub.Kıd.Bşç.Çvş. Ali Bolat, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu ile konukları Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İstanbul Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Sinoplu işadamı Musa Can STK. temsilcileri ve gurbetteki Dikmenliler ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

Dikmen Kaymakamı Soner Özer yaptığı konuşmada, festivalin ilçenin ekonomisine büyük katkısının yanı sıra, gurbettekiler ile memlekettekileri buluşturarak hasret gidermelerine ve son günlerde yaşanan olaylarda en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliği pekiştirmesine dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Festivalin ev sahibi Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu ise yaptığı konuşmada “Karadeniz’in Kırkpınar’ı olarak nitelendirilen 50. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivaline katılan herkese teşekkürlerini sunarak, festival nedeniyle oluşan  beraberliğin, insanların kaynaşmalarına vesile olmakla birlikte, ata sporumuz güreşin bu topraklarda ilelebet var almasına da katkı sağladığını belirtti.

İstanbullu, greve seçildiği tarihten itibaren başladığı ve kendisine ilke edindiği, Dikmenin en iyi yere gelme çabasını sürdüreceğini de sözlerine ekmedi.

Başkan, ilk defa güreşlerde ki ağalık sistemini kaldırarak, güreşlere ücretsiz katılımların sağladıklarını belirterek, kendilerine bugün ve her konuda destek olan başta iş adamı Musa Can olmak üzere herkese teşekkürlerini iletti.

 Festivalin konser programı kapsamında Cumartesi akşamı sahne alan Faruk K., Hakkı Bulut, Yağmur Yalçın, Kolbastı Filiz ve Necip Can ise Dikmenli ve konuklara benzersiz bir müzik ziyafeti yaşattılar. Yılların sanatçısı Hakkı Bulut ise güçlü performansı ile yıllara meydan okuduğunu gösterdi.

Festivalin en önemli ikinci ayağı olan yağlı güreşler Pazar günü Ercüment Türkmen Güreş alanında gerçekleştirilirken, güreşçiler attıkları güreşlerle Karadeniz’in Kırkpınar’ı sözünü haklı çıkardılar. Anlaşmadan şaibeden uzak tertemiz güreşlerin sonunda, 50. Dikmen Yağlı Güreşleri Başpehlivanlık ipini finalde Onur Balcı’yı yenen Fatih Bakır göğüsledi.





 


















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2015, 11:20

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER