Karlı “Fıstık Gibi” Oldu.

Karlı TOBB’ da yapılan fıstık çamı dağıtım töreni şölene dönüştü.

Karlı “Fıstık Gibi” Oldu.

  Karlı TOBB İlköğretim Ortaokulu ve Gerze Orman İşletme Şefliğinin müştereken gerçekleştirdikleri fıstık çamı dağıtım töreni bugün saat:14.00’ de Karlı TOBB’ da yapıldı.

  “Okullar Hayat Olsun Projesi ve Orman Haftası “ etkinlikleri çerçevesinde okul öğretmenlerinden Duygu Kulak’ ın sunumu ile gerçekleştirilen törene Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Orman İşletme Şefi Mustafa Ertekin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz, İlçe İlköğretim Okulları Müdürleri, kursiyerler ve köylü vatandaşlar katıldılar. Okul Müdürü Adem Yönet’ in ağacın ve yeşilin insan hayatındaki önemine değindiği, fıstık çamı ve zeytinciliğin ilçe ekonomisine yapacağı katkılara dikkat çektiği açış konuşmasından sonra, okul öğrencilerinden Oktay Mızraklı fıstık çamı ve fıstık camı yetiştiriciliği konusunda bilgiler verdi. Okulun 1. Sınıf öğrencilerinin şiir dinletisinden sonra,  okul öğrencilerinden Zeynep Çengel zeytincilik ve zeytin yetiştiriciliği konusunda konukları bilgilendirdi. Okul korosunun sunduğu mini konserden sonra, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay yaptığı konuşmada; etkinliğe katılmaktan gurur duyduğunu, fıstık çamı üretiminin yaygınlaştırılmasının memnuniyet verici boyutlara ulaştığını dile getirirken, kampanyaya sahip çıkılması durumunda Gerze’ nin önümüzdeki yıllarda zeytincilikte bir marka olacağını ve bu potansiyelin ilçede fazlasıyla bulunduğu görüşünü dile getirirken, bu kampanyanın çocuklara ağaç sevgisi aşılanması konusunda da son derece yararlı olduğunu belirterek sözlerine son verdi.

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay” ın konuşmasının ardından yapılan fıstık çamı dağıtımı gerçekleştirilerek, tören sonlandırıldı.
Haber: Nurgül Gençay













































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2013, 08:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
selma  gülşen
selma gülşen - 11 yıl Önce

cok güzel di beyendim

banner381
SIRADAKİ HABER