KAROUSA Mantı Salonu Açıldı

İlçemiz Çarşı Mahallesi Atatürk Caddesi PTT binası karşında hizmete giren KAROUSA Mantı salonu, düzenlenen törenle açıldı.

KAROUSA Mantı Salonu Açıldı

Gerze’nin yöresel lezzetlerini sunacak olan KAROUSA Mantı Salonunun açılışına Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Eski Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, idare amirleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saat 12 00 da gerçekleşen KAROUSA Mantı salonun açılış kurdelesini Geze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve Esnaf Odası Başkanı Cemal Altunel tarafından kesildi.

İşletmesini yapan ve aynı zamanda işletmenin ortakları arasında olan Neslihan Oğuz, “Salonumuz ismini, Roma dönemindeki Gerze’nin isminden alan markanın okunuşu Karuza olarak telaffuz edilmektedir. KAROUSA Mantı Salonunun da Başlıca ürünlerimiz Mantı ve Nokul olmak üzere çeşitli Unlu Mamulleri üretimi de yapılacak olup Gerze’nin yöresel lezzetlerini sunacak. Katılımcılara ve Organizasyonunu yapan Deniz Organizasyona teşekkür eder ilçemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Açılış sonrası davetlilere ikramda bulunuldu.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 5 yıl Önce

yeni bir iş yeri açanlari kutlarim. ayrica yöresel olmasi çok güzel! yalnız, bizim manti kültürümüz yoktur! sürekli gerze mantisi,sinop mantisi denmesi bu adlarla iş yerlerine ad verilmesini yanlış buluyorum! yöresel ürünlerle iş yeri açiyorsaniz, lütfen çok rica ederim, bizim gerçekten yöresel ürünümüz olan, kulak hamuruna manti adini vermeyin! bizim kulak hamurunun manti ile ilgili hiç bir akrabaliği yoktur !.unutmayın ki, yöresel ürünlere sahip çıkmak, başka yörelere ait ürünlerinin adını koymakla olmaz, olamaz!..

Ali Vacit TOKMAK,
Ali Vacit TOKMAK, - 5 yıl Önce

bu iş yeri sahiplerinden yangin öncesi gerze ilçe sinirlari içinde yaşayanlarin, yaptiklari sütlü nokul, nohutlu ekmek ( nokul tipinde), boran aşı yapmalarını da öneririm.bilmiyorlarsa bu önerdiğim çeşitlerin nasıl yapıldığı konusunda yardımcı olabilirim. bilgi verebilirim. önemli olan aslına uygun olanı yapabilmek ve halka sunabilmek olmalı! taklitlerden sakının? o vakit ancak gerze kültürünü uzun soluklu yaşatabilirsiniz! geçmişte gerze de nokul ve hamur aşı (kulak hamuru ) yapanlar aslına uygun yapmadılar ve insanların damak zevkini körelttiler! sonuçta hiç alakası olmayan bu işleri hiç bilmeyen sinop nokul ve hamur aşına sahip çıkarak marka oldul gerze bu nedenle treni kaçırdı.artık akıllı olmak ve gerze kendi kültürüne sahip çıkmak zorundadır! o da bu ürünleri aslına uygun yaparak olacaktır! şişirme ve aşırı kar amaçlı yapmaktan mutlaka vaz geçilmelidir! evleriniz de nasıl yapıyorsanız, iş yerinizde de öyle yapınız ve halka sununuz! beğeniyi o vakit halktan alırsınız!

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

Nasıl ki nokul bir börek değildir, hamur aşı da bir mantı değildir. Gerze Mantısı yoktur, Gerze Hamur Aşı vardır. Böyle biline. gka

banner381
SIRADAKİ HABER