Katılım Az, Coşku Büyük

1 Mayıs İşçi Bayramı Sinop’ta coşku ile kutlandı.

Katılım Az, Coşku Büyük
HABERİN GALERİSİ
1 Mayıs 2015

1 Mayıs 2015

1 Mayıs İççi Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sinop’ta da katılımın beklenenden az olmasına rağmen emekçilerin büyük coşkusu ile kutlandı.

Sabah saatlerinden itibaren, çevre il ve ilçelerden gelerek toplanma yeri olan eski garaj mevkiinde birleşen emekçiler yürüyüş korteji oluşturarak, günün anlamına uygun sloganlar ve düdüklü protestolar eşliğinde Sakarya caddesini geçerek Uğur mumcu Meydanında toplandılar. Burada da iktidarın emekçiler üzerindeki baskıcı uygulamaları emekçiler tarafından protesto edilmeye devam edildi. Sinop’ta kutlanan emeğin bayramına siyasilerin de yoğun ilgisi vardı. Başta CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu olmak üzere birçok siyasi emekçilere destek amacıyla kutlama alanında idiler.

Tertip Komitesi üyesi işçi ve memur sendikaları üyelerinin tanıtımının ardından CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yaptığı kıssa konuşma ile her zaman emekçilerin yanında olduğu ve olacağının sözünü verdi. Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker’in ülke gündeminde yaşanan olumsuzluklara dikkat çekmek amaçlı  yaptığı konuşmanın ardından sahne alan grup Sentez meydanı dolduran emekçilere tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti çekti.

Emekçilerin şarkılara eşlik ederek katıldıkları İşçi Bayramı çekilen halaylar ve söylenen şarkılar eşliğinde çekilen halalarla olaysız bir şekilde sona erdi.

Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 10:00

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER