Kaymakam dan Ziyaret Zinciri

Gerze Kaymakam’ı Metin Kubilay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç Tarafından Okullar ve Özel Kurumlar Ziyaret Edildi.

Kaymakam dan Ziyaret Zinciri

  16 Ocak 2013 Çarşamba günü Gerze Kaymakam’ı Metin Kubilay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç tarafından başlayan ziyaret, sırasıyla saat 10 00’da Pratik Kız Sanat Okulu, 10 30’da Özel Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, saat 11 00’de Gerze Halk Eğitim Müdürlüğü, saat 13 15’de Gerze Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, saat 13 45’de Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve son olarak 14 15’de Atatürk İlkokulu ile Ortaokulu’nu ziyaret etti.

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay yapmış olduğu ziyaretlerde kurum ve kuruluşlardan çalışmalar doğrultusunda bilgi alarak çalışmalarını yerinde inceledi. Kubilay Gerze Halk Eğitim Merkezindeki ziyaretinde Halk Eğitim Müdürlüğünce yapılan ve halen devam eden çinicilik ve seramik çalışmaları, yöresel dokuma, kanat (çul) kilim dokuması, bindallı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Metin Kubilay “Yöresel Kanat (çul) Kilim Projesi’ yöremize ait olan çul kilim dokumacılığı ile ilçemizde yok olmaya yüz tutmuş değerlerimize yeniden canlılık kazandırılması amacı bizleri memnun etti.” dedi.




















































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2013, 18:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzem
gerzem - 11 yıl Önce

gerzeye özgü değerlerin tekrar kazandırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yapılan çalışmalar gerçekten harika. gerzeye değer katan kültürümüzüdür kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmak gerekir..emeeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Gerzeli
Gerzeli - 11 yıl Önce

sayım kaymakamım geleneksel dokumalarımıza bu kadar değer veriyor da neden pratik kız sanat okulundaki dokuma bölümü neden boş ?

banner381
SIRADAKİ HABER