Kaymakam Diyaliz Ünitesinde

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay Gerze Devlet Hastanesi diyaliz ünitesini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Kaymakam Diyaliz Ünitesinde

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ı hastaneye gelişlerinde Başhekim Dr. Şevket Terkan ve beraberinde İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil İsa Çelik, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Safiye Memiş, Sinop Genel Sekreteri Halil Ünver ve İdari ve Mali İşler Müdürü Ali Kuzu karşıladılar. Kubilay ziyaretlerine ilk olarak hastaneyi ve hastaları gezmekle başladı ve onlarla sohbet ederek haklarında doktorlarından bilgiler aldı. Hastane Başhekimi Şevket Terkan hazırlık çalışmaları devam etmekte olan diyaliz ünitesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,” yapılan araştırmalarımıza göre Gerze’ de 26, Dikmen ilçemizde ise 6 adet diyaliz hastamız mevcut, yaz mevsimi süresince nüfus artışına paralel olarak hasta sayımızda artmaktadır. Hastanemizde 4 adet diyaliz cihazı bulunmaktadır. Mevcut cihazlar Sağlık Bakanlığı kaynakları kullanılarak satın alınmıştır. Ünitenin kurulabilmesi Özel İdare kaynaklarından tarafımıza tahsis edilen 60.000 TL. nin yaklaşık 45.000 TL. ile diyaliz su arıtma sistemi satın alınmış ve bu sistem 5 cihaza kadar yeterli olabilmektedir. Ünite düzenlemesinde hastanemiz kaynakları yanında İnşaat 99 ve İnanç Ticaret/ Beko tarafından katkı sağlanmıştır” dedi. Kaymakam ve beraberindekiler daha sonra diyaliz ünitesini gezdiler. Kaymakam Metin Kubilay burada yaptığı konuşmada “hastanemizde önemli gelişmeler oluyor, şartlarımızı önemli derecede iyileştirdik. Bu ünitenin hizmete girmiş olması çok önemli bir açığı kapatmış olacak, Gerze büyüyen ve gelişen bir ilçe, tüm kurumların da bu gelişmelere ayak uydurması gerekiyor” dedi.

  Başhekim Şevket Terkan ise yaptığı konuşmada” ilerleyen süreçte hastanemizde Genel Cerrahi Uzmanı göreve başlayacak. Hastalarımıza kaliteli hizmet vermek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Diyaliz ünitesini hizmete açtıktan sonra, hastanemize yoğun bakım ünitesi kazandırmak istiyoruz” dedi. Hastanenin yapılmakta olan çevre düzenlemesi hakkında bilgiler verdi.










































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 10:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
BİR GERZELİ
BİR GERZELİ - 11 yıl Önce

gerzeli bir vatandaş olarak ,diyaliz ünitesinin hizmete girmiş olması çok önemli bir açığı giderecektir.diyaliz saati süresince zaten yıpranan hastaların ,diyalize girmek için ,her diyaliz gününde yaklaşık 2-2,5 saat yol gitmeleri önlenmiş olacaktır. bu konuda emeği geçen herkese teşekkürler ederiz.diyaliz hastalarına ve diğer tüm hastalara da acil şifalar dileriz.inşallah uzman bir hekimin gözetiminde diyaliz hastalarının tedavileri gerçekleşir.

banner381
SIRADAKİ HABER