Kent konseyleri Samsun’da buluşuyor.

Türkiye Kent Konseyleri platformu ikinci çalıştayını 17-18 Aralık 2011 tarihinde Samsun Atakum’da gerçekleştirecek.

Kent konseyleri Samsun’da buluşuyor.

Atakum Kent Konseyi ve Atakum Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağı Türkiye Kent Konseyleri Çalıştayı 17-18 Aralık 2011 tarihinde Samsun Atakum’da Türk-İş Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek.

Gerze Kent Konseyi’nin de üye olduğu platformun Samsun çalıştayı öncesi basın toplantısı düzenleyen Atakum Kent Konseyi Başkanı Murat Erkan, kent konseylerinin bir kenti oluşturan halkın yönetenlerle tartışabildiği, uzlaşabildiği ve birlikte hareket edebildiği demokratik yapılanmalar olduğunu belirtti.

Tüm ulusal basınla beraber Gerze Gündem İnternet Habercilik’in de katıldığı basın toplantısında yapılan bilgilendirmede çalıştaya 217 kent konseyinin başkan, yönetim kurulu ve belediye başkanları düzeyinde katlılım sağlayacağı öğrenildi.

2 gün sürecek çalıştayın ilk gününde enerji-çevre ve enerji-sağlık etkileşiminin yanında Gerze’nin verdiği çevre savaşımı konu edilecek.

Karadeniz kıyılarındaki yapılaşma, dolgu alanları, balıkçı barınaklarının masaya yatırılacağı ilk günkü toplantının ardından ikinci gün kent konseylerinin konumu, önemi ve yerel yönetimlere katkısı tartışılacak.

Gerze Kent Konseyi ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya övgü

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ve Atakum Kent Konseyi Başkanı Murat Erkan’ın ortaklaşa düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında Gerze Kent Konseyi ve Gerze Belediye Başkanı’na övgüler dizildi.

Özellikle Gerze Halkı’nın termik santral yapılması konusunda verdiği mücadele ve Başkan Osman Belovacıklı’nın duruşunun takdirle dile getirildiği toplantıda, yapılacak çalıştayda Gerze’nin tüm ülkeye mal olan bu konudaki mücadelesine geniş yer verileceği söyledi.

Basın bilgilendirme toplantısı ve sonrasında, gelecekte halkın kendi yaşam alanında büyük söz sahibi olmasını sağlayacak ve ideolojik yanı olmadan ortak toplumsal yararlar konusunda etkin yer alacak Türkiye Kent Konseyleri Platformu’na en baştan bu güne destek sağlayan Gerze Kent Konseyi’ne ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya teşekkür edildi.

























Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER