Kent Müzesi için çalışmalara başlandı

Uzun yıllardır Yakup Ağa Konağı için düşünülen fakat bir arpa boyu kadar bile yol alınamayan müze girişimlerine Boyabat, “geçmişiyle bu günü birbirine bağlayıp geleceğe uzanıyor.” sloganıyla müze için kolları sıvadı.

Kent Müzesi için çalışmalara başlandı

Geçmişi günümüze taşıyacak olan ilçemize özgü parçalar, eşyalar ve tarihi belgeler Boyabat Belediyesi tarafından toplanılarak müzede sergilenecek.

Tarihine sahip çık, bizimle paylaş...

Müze için ilçe halkından evlerinde özenle korudukları değerleri Boyabat Belediyesi ile paylaşmaya davet eden Başkan Çakıcı, "Kent Müzesi için ön çalışmalara başladık.  "Tarihine sahip çık, bizimle paylaş" adı altında projenin ilk ayağını uygulamaya geçtik. Hemşerilerimizden, evlerinde özenle korudukları değerleri Boyabat Belediyesi olarak bizlerle paylaşmaya davet ediyoruz. Arkadaşlarımız köylerde ve şehir merkezinde bununla ilgili çalışma yürütüyor. Hemşerilerimizden bir takım parçalar gelmeye başladı. Duyarlı halkımıza teşekkür ediyoruz. Sizlerden izler taşıyacak olan kent tarihi müzemizi Boyabat halkıyla el ele, hep birlikte oluşturuyoruz." diye konuştu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 14:47

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER