Kırmayalım, Koruyalım

Umumi tuvaletin kapıları sorumsuz kişilerce parçalanarak kullanılamaz hale getirildi.

Kırmayalım, Koruyalım

Gazetemize gelen bir ihbarı araştırmak üzere söz konusu yere gittiğimizde gözlerimize inanamadık. Belediyece Say olarak bilenen mevkide yazın denize giren vatandaşların kullanımı için yapılan umumi tuvaletin kapıları kimliği belirsiz kişilerce tamamen parçalanmış ve kullanılamaz durumda.

Benzerleri daha önce de yaşanılan olayın geçtiği yer meskun mahallin dışında olduğu için sorumlular yine tespit edilemeyecek ve yapanların yanına kar kalacak.

Nedeni ne olursa olsun kişi veya kurumlara duyulan öfkenin bedelinin kamu malından çıkarılmasının hastalıklı bir düşünce yapısı olduğu kanaatindeyiz. Zarar verilen devlet malının tamiri veya yenilenmesinin de, yine bizim cebimizden çıkacak para ile karşılanacağı da bir gerçektir.

Bu işin denetim ile çözüme kavuşturulması da mümkün değil, çünkü bu şahıslar bu tür eylemlerini gecenin ilerleyen saatlerinde ve genellikle alkol almış bir vaziyette gerçekleştiriyorlar. Böylesi bir olaya bilhassa tanık olanların bu durumu belediye ve emniyet görevlilerine bildirmesi bu tür zararların bir ölçüde önüne geçebilecektir.

Kırmayalım, koparmayalım, bozmayalım, koruyalım, çünkü bunlar devletin yani aslında bizim malımız.









Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 12:00

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER