Konsey Üyelerinden Kamuoyuna Duyuru

SİAD İstişare Konseyi Başkanı Prof. Dr. Emin Kuru ve Konsey Üyeleri, "11-14 Aralık tarihleri arasında İstanbul Feshane’de yapılacak olan Sinop'un tanıtım günleri organizasyonunu gönülden destekliyoruz." dedi.

Konsey Üyelerinden Kamuoyuna Duyuru

SİAD İstişare Konseyi Başkanı Prof. Dr. Emin Kuru ve ülkenin dört bir yanında ikamet eden eski dernek başkanlarından oluşan Konsey Üyeleri "11-14 Aralık tarihleri arasında İstanbul Feshane’de yapılacak olan Sinop'un tanıtım günleri organizasyonunu gönülden destekliyoruz." dedi.

"Kamuoyuna Duyuru

Sinop'un köylerinde, kazalarında doğan 10 çocuğun 7 si işsizlik nedeni ile 40 yıldır Sinop'u terk etmektedir. Bugün Türkiye’nin en yaşlı nüfusuna sahibiz. Memleketimiz güzelliği hala caziptir ve gurbetçi insanımızın içinde yaşanmamış bir heves olarak kalmıştır. Sinop gurbetçileri son 30 yıldır İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Çorlu, Samsun ve yurt dışında çağdaş biçimde örgütlü hale gelmiştir.

Ülkemiz göçler sonrası sosyal travmalar yaşarken, metropol şehirlere göçen Sinoplu gurbetçilerimiz sorumluluk sahibi mensubiyet duygusuyla üst düzeyde örnek vatandaş davranışları sergiliyor. Bu olgunluğa Sinop derneklerinde de faaliyet gösteren gurbetçilerimizde önemli katkılar sunmaktadır. Bu faaliyetler hemşerilerimizde de, ülke sevgisi ile il ve köylerine olan hassasiyetlerini vazgeçilmez hale getirmiştir. Bu durum diğer illerin vatandaşları tarafından gıpta ile izlenip örnek alınmaktadır. Bugün İstanbul’da Sinoplular 180 derneği bir buçuk milyon nüfusu ile ayrıcalıklı durumdadır.

Sinop'un İstanbul’da farkını gösterme fırsatı gene önümüzdedir.

Bu  bağlamda 11-14 Aralık tarihleri arasında İstanbul Feshane’de yapılacak olan Sinop'un tanıtım günleri organizasyonunu gönülden destekliyor, her türlü fedakarlık ve katkıyı sunmaktan onur duyacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz." dedi.

SİAD İstişare Konseyi Başkanı

Prof. Dr. Emin Kuru

Konsey Üyeleri:
Yaşar Aksoy ( İst.) Siad İlk Kurucu Başk., Nıhat Önder  (İst.),Sabahattın Sungur  (İst.),Cevat Gülenc  (İst.),Yusuf Özer  (İst.),Selim Kutval  (İst.),İlker Aydın  (İst.),Şevket Tırıl  (İst.),Serpil Yıldız  (İst.),Timuçin Oguz  (İst.),Özer Gürbüz  (Ank.),Ramazan Aşcı  (Ank.),Fahri Özdemir  (Bursa),Ali Çalışkan  (Almy.),Mehmet Saruhan  (Corl.),H. Ayrancıgil  (İzmir),Cetin Cudal  (Ank. )"

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 13:01
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER