KÖŞGER Temsil Edecek!

Sinop Çevresel Kıyı Bölgeleri Konferansı (CPMR) Genel Kurulu’na Katıldı.

KÖŞGER Temsil Edecek!

  24-28 Eylül 2014 tarihlerinde İsveç’in Umea kentinde gerçekleştirilen Çevresel Kıyı Bölgeleri Konferansı Genel Kurulu’na Sinop ilini temsilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol ALEVLİ katıldı. CPMR’ın Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu “İşbirliği” çalışma grubunu yöneten Berkol ALEVLİ, çalışma grubunun 2014 – 2015 yılı programı hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Denize kıyısı bulunan 28 ülkeden toplam 150 üyeyi bir araya getiren Çevresel Kıyı Bölgeleri Konferansında (CPMR),İlimiz 2008 yılından bu yana üyeliğini sürdürmektedir.

Konferansta denize kıyısı olan illerin turizm, denizcilik, işbirliği konularında etkinliğinin arttırılmasına yönelik görüşmeler gerçekleştirilmektedir.

Her ülkeden üst düzey bir temsilcinin seçilmesi ile oluşturulan CPMR Politik Bürosu’nda 2 yıl boyunca Türkiye’yi Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER temsil edecektir.

Yapılan çalışmalar sonucunda CPMR Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu’nun gelecek yıl gerçekleştirilecek Genel Kurulu’nun, CPMR Politik Büro Genel Kurulu’nun ise 2016 yılındaki ilk toplantısının Sinop’ta gerçekleştirilmesi için resmi başvuru yapılmıştır.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 09:57
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER