KOSİDEF Bir Yaşında

2013 yılında Kocaeli Çayırova, Darıca, Gebze ve İstanbul Tuzla ilçelerinde faaliyet gösteren Sinop dernekleri tarafından kurulan KOSİDEF (Kocaeli ve Çevresi Sinop Dernekleri Federasyonu) 1. yaşını düzenlediği Sırık Kebabı Festivali ile kutlamaya hazırlanıyor.

KOSİDEF Bir Yaşında

  31 Ağustos Pazar günü saat 10:00'da Gebze Hünkar Çayırında başlayacak olan festival ve piknik etkinliğinde Bayram KAYA, Çorumlu Zübeyir, Habibe BOZKIR, İsa ERDOĞAN, Süleyman ŞAHİN ve Hülya POLAT sahne alacak. Yüzlerce dönüm geniş bir alana yayılan Hünkar Çayırı Fatih Sultan Mehmet'in otağını kurduğu yer olması özelliğiyle tarihi arka plana sahip.

  KOSİDEF Genel Başkanı Bahattin DEMİRCAN KOSİDEF'in 1. yaşını Sinop kültürünün en önemli ögelerinden olan sırık kebabı festivaliyle kutlamaya hazırlandıklarını belirterek "Memleketimiz dışında ilk kez sırık kebabı festivali düzenliyoruz. 31 Ağustos'ta sabah saat 10.00 dan itibaren Gebze Hünkar Çayırında başlayacak festivalimizle  Sinop kültürünü tanıtmayı ve Sinoplu bürokrat ve Belediye Başkanlarıyla yöremiz protokolünü buluşturup kaynaştırmak ve belediyeler arasında kardeşlik hukukunun gelişmesini hedefliyoruz. Hemşerilerimiz o gün Sinop kültürünü doya doya yaşayabilecekler, aktivitelerden ücretsiz faydalanabilecekler, aileleriyle dilerlerse devasa güzel alanda piknik yapabilecekler, sanatçıların birbirinden güzel eserleriyle hoşça vakit geçirebilecekler, çoktandır göremedikleri eş, dost, akrabalarını görebileceklerdir. Programımızda ağalık, çekiliş gibi hiç bir ad altında misafirlerimizden para alınmayacaktır. Tüm hemşerilerimizi birinci yaşımızı kutladığımız bugünde aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Çalışmalarımızı ve ayrıntıları https://www.facebook.com/kosidef adresinden takip edebilirsiniz "dedi.

  Programa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK, İçişleri Komisyonu Başkanı Sinop Milletvekili Mehmet ERSOY, Sinop Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Kocaeli Valisi Ercan TOPACA, Kocaeli milletvekili Mehmet Ali OKUR, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim KARAOSMANOĞLU, Çayırova Belediye Başkanı Şevki DEMİRCİ, Darıca Belediye Başkanı Şükrü KARABACAK, Gebze Belediye Başkanı Adnan KÖŞKER, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN, Boyabat Belediye Başkanı Şefik ÇAKICI, Durağan Belediye Başkanı Ahmet KILIÇASLAN, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan PEKER, Kargı Belediye Başkanı Zeki ŞEN, çok sayıda STK temsilcisi ve  vatandaşın katılması bekleniyor.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 15:04
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER