Köy Okulları İçin Seferber Oldu

Akademik Genç Düşünce Öğrenci Kulübü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Bir İhtiyaçta Sen Gider” projesi başlattı. Proje kapsamında, Durağan ilçesi Sarı Kadı ve Hacı Mahmutlu köylerindeki İlkokullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımlar yapıldı. Yardım kapsamında öğrencilere; ayakkabı, mont, pantolon, kırtasiye malzemesi ve üniversitemizi tanıtan hediyeler verildi.

Köy Okulları İçin Seferber Oldu

  Yardımları teslim etmek için, kulübün akademik danışmanı Yrd. Doç. Doç. Mustafa Öztoprak, Kulüp yönetici ve üyeleri ve İlahiyat Fakültesi Sekreteri İzzet Sonses Durağan ilçesi Sarı kadı ve Hacı Mahmutlu köylerine bir gezi düzenledi. Gezi kapsamında, toplanan yardımlar, üniversite öğrencileri abi ve ablaları tarafından öğrencilere bizzat teslim edildi. Öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okunurken bazıları hayatında ilk defa gördüğünü söylediği hediyelerin şaşkınlığını yaşadı. Okuldaki öğretmenler ise yapılan yardımların kendileri ve çocuklar için çok değerli olduğunu, yardımda bulunanlara bu çerçevede minnettar olduklarını belirtti.

  Program esnasında öğrencilere bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, “Bugün sizler, ilkokul sıralarındasınız. Üniversitedeki abi ve ablalarınız, sizlerin ihtiyaçlarını gidermek için harçlıklarını gönüllülük esasına göre sizlerle paylaşmak için buraya geldiler. Yarın sizler de onların yerini aldığınızda, kalemi, silgisi, ayakkabısı, pantolonu olmayan arkadaşlarınıza yardım etmeyi ihmal etmemeniz gerekir. Üniversitede okuyan sizlerin de karşınızda bulunan abi ve ablalarınız, sizlerle aynı ortamı paylaşmak, yaşadığınız yerleri görmek için geldiler. Buraya sizi ziyarete gelen abi ve ablalarınız da dün burada, sizlerin sıralarınızda okudular. Eğer derslerinize iyi çalışır ödevlerinizi iyi yaparsanız yarın onların yerlerinde sizler olacaksınız. Belki de yarın ülkeyi yönetecek bireyler, okullardaki öğretmenler, mühendisler, doktorlar, işadamları sizlerin arasından çıkacaktır.” dedi.

Program, öğrenci ve öğretmenlere yapılan ikramların yenilmesiyle birlikte sona erdi.



Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 16:43

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER