Kültür Mirası Açığa Çıkarılıyor

İlçemizdeki kültür mirasının açığa çıkarılması çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kültür Mirası Açığa Çıkarılıyor

Sinop Müze Müdürlüğünce Cinlideğirmen mevkiinde bulunan Roma dönemine ait mezar odasında yapılan kazı temizliği çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor.

İkisi arkeolog olmak üzere 7 kişiden oluşan ekip, 5 gündür ilçemiz eski mezarlığı yanındaki kültür mirasının ilçemize kazandırılması amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, hemşerimiz Tarihçi, Gazeteci-Yazar Hür Kalyoncu ile birlikte kazı mahallinde yapılan incelemelerde Belediye Başkanı ve Hür Kalyoncu ekipten çalışmalar hakkında bilgi alırken, Başkan Belovacıklı duygularını “ilçemiz tarihine ışık tutacak ve Gerze’nin bir tarih ve kültür kenti olmasının yolunu açabilecek olan bu çalışmalara belediye olarak elimizden gelen her türlü desteğimizi sunmaya hazırız.” şeklinde ifade etti.

Bu kapsamdaki çalışmaların 10 gün daha süreceği bilgisini veren kazı ekibi yetkilileri çalışmaların bitimine müteakip bölgenin kültür ve tarih turizmine açılacağı bilgisini verdiler.











Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 16:42

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hür KALYONCU
Hür KALYONCU - 9 yıl Önce

antik adı carusa olan gerze'nin ilk bilinen tarihi m.ö 1800 yılında başlar.köşk höyük,erken hitit dönemine aittir.sinop ilinde tek hitit yerleşme alanıdır.arkeolojik kazı yapılmadığı için buna dair yorum yapmak çok güç meseledir.gerze merkezinde aynı zamanda helenistik döneme ait sütunlar bulunmuştur.ancak bunlar koruma altına alınamamıştır.gerze tarihini aydınlatan üçüncü kalıntı roma döremine ait,ms.1.yüzyıla ait bu fotoğrafta görülen cinli değirmen mevkiindeki bu mezardır.gerze'de özellikle belediye başkanımız sayın osman belovacıklı'nın bu kültür objelerine karşı gösterdiği hassasiyet ve destek takdire şayan bir durumdur.bu destek sayesinde gerze'nin tarihini daha iyi anlamak mümkün olacaktır.bu kurtanma kazısında görev alan arkadaşlara şahsım adına teşekkürlerimi sunarım.

ahmet kabaş
ahmet kabaş - 9 yıl Önce

yıllardır yetkililere söyledim köylerde çok daha tarihi eserler var belören köyü devret mahallesi , yaykıl çakıroğlu mahallesi deniz kenarında, yeni yapılan dikmen yolu üzerinde . bedirede denizin içindeki kaya gibi görünen ama büyük ihtimalle kale kalıntısı olan yerler araştırılsın ne tarihler gün yüzüne çıkar .

banner381
SIRADAKİ HABER