Küplüce Köyü Kursiyerleri Belgelerini Aldılar.

Sinop Dikmen İlçesi Küplüce Köyü Camiinde düzenlenen törenle Kur’an Kursu bitirme belgelerine kavuştular.

Küplüce Köyü Kursiyerleri Belgelerini Aldılar.

  Diploma törenine Dikmen İlçe Müftüsü Hanefi Çakmak’ın yanı sıra Dikmen’de görevli İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar, okul yönetici ve öğretmenleri ile kalabalık vatandaş topluluğu iştirak etti.

  İlçe Müftüsü Hanefi Çakmak’ın kısa vaazından sonra, öğrencilerin her birinin harika kıratları ile birer kısa sure okuyarak hünerlerini sergilemeleri, programda bulunan herkesin gözlerinin dolmasına sebep oldu. Dikmen İlçe Müftüsü Hanefi Çakmak; “İmam-Hatiplerin en önemli özelliklerinden birinin cemaatiyle sağlam bir ilişki kurarak cemaatin tüm ihtiyaçları ile ilgilenebilme ve onların sorunlarına eğilebilme yeteneğine sahip olmasıdır.” diye başladığı konuşmasına Küplüce köyü imam-hatibi Muhammet Başkan tarafından köyde görevinin dışında gerçekleştirdiği çalışmalarından örnekler verdi. Yol yapımından, su getirmeye, lojman tamiratından her türlü inşaat işlerine kadar köyünde ilgilenmediği sorun bırakmayan Küplüce köyü imam-hatipi Muhammet Başkan’ a teşekkürlerini sunarak, Başkana’ ın en ufak kuran bilgisi olmayan 19 kişiye kuran-ı kerimi öğretmesinin övgü ve takdirin en büyüğüne layık olduğunu söyledi. Muhammet Başkan’ ın görev yaptığı 4 aylık süre içinde köyün el atılmadık tek bir sorununu bırakmadığı bilgisini de veren Dikmen ilçe Müftüsü Hanefi Çakmak, köylünün Başkan’ ı Devletin bir görevlisi olarak değil kendilerinden biri olarak gördüklerini de sözlerine ekledi. Çakmak sözlerini “hocamıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz” diye son verdi. Daha sonra yapılan dua ve yine öğrenciler tarafından hazırlanan ikramın sunulmasının ardından camii bahçesinde belge töreni düzenlendi. İlçe Müftüsü tarafından öğrencilere belgelerinin sunulmasından sonra, yine İlçe Müftüsü Hanefi Çakmak tarafından Köyün İmam-Hatibi Muhammet Başkan’a başarılı çalışmalarından dolayı Teşekkür Belgesi verildi.






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2013, 08:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
emine sozen
emine sozen - 11 yıl Önce

tebrıkler kızlar basarılar dılıyorum

Barış SEPETCİ
Barış SEPETCİ - 11 yıl Önce

sayin hanifi çakmak müftümüze emeği geçen küplice köyü cilim mahallesi imam hatip hocamız muhammet başkana ve köyümüz için yardımını esirgemeyen tüm halkımıza teşekkür ederiz.

barış sepetci
barış sepetci - 11 yıl Önce

bu etkinliği düzenlediği için sayın dikmen müftümüz ve kusuyerlerimizi yetiştirmekte emeği geçen küplice köyü cilim mahallesi imam hatip hocamız muhammet başkan ve yardımını esirgemeyen bütün halkımıza teşekkür ederiz

banner381
SIRADAKİ HABER