Kurbanlık Alımı İçin Uyarı

Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 4 Ekim 2014 tarihinde idrak edilecek Kurban Bayramı münasebetiyle kurban kesmek isteyen vatandaşlarımıza gerekli uyarılarda bulundu.

Kurbanlık Alımı İçin Uyarı

  Kurban kesmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesmeleri büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle yaklaşan Kurban Bayramı kurbanlık alıp satacak, kesecek ve nakledecek kişilerin aşağıdaki belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir. 

Kurbanlık  Hayvanların  Satın  Alınacağı Yerler

Kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarları, hayvan borsaları veya Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca belirlenen kurbanlık satış yerlerinden veya doğrudan hayvancılık işletmesinden alınmalıdır. Buraların dışındaki yerlerden kurban alınmamalıdır.

Kurbanlık Hayvan Alırken Dikkat Edilecek Hususlar;

-Hayvanların sağlıklı, besili olması,

-İl dışından gelen hayvanların veteriner sağlık raporunun bulunması,

-Hayvanların kulaklarının küpeli olması,

-Büyükbaş hayvanların yanlarında pasaportlarının bulunması,

-Küçükbaş hayvanların yanında nakil belgelerinin olması,

Kurbanlık Hayvan Sevkleri;

İlimizden Kurban Bayramı münasebetiyle İstanbul'un Anadolu yakası ve Trakya'ya hayvan sevki sadece Bakanlığımızca belirlenen şartların yerine getirilmesi halinde yapılabilecektir. Bu şartları taşımayan hayvanların Avrupa yakasına sevki yapılmayacaktır. İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakası ile Trakya'ya kurbanlık hayvan sevklerine 19.09.2014 tarihinden itibaren başlanacak olup,  bu tarihten önce hayvan sevk işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 14:57
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER