Kurtuluş Anıları Tazelendi

GERDAK - 2013 (Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü) Samsun-Kavak-Havza ulusal kurtuluş mücadelesinin 6. anma yürüyüşü ’ne katıldı.

Kurtuluş Anıları Tazelendi

   Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bundan 95 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelmesinin ardından 25 Mayıs 1919’da 18 silah arkadaşıyla karayoluyla geldiği Havza ilçesinde Kurtuluş Savaşı ile ilgili kararların alındığı anlamlı bu günde 6. düzenlenen Ulusal Kurtuluş Mücadelesini Anma yürüyüşüne Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor kulübü Sporcuları katıldı.

GERDAK – 2013 Yönetim Kurulu kulüp başkanı Birol Sazak yaptığı açıklamasında; “Samsun Valiliğinin katkılarıyla Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Samsun Atakum Belediyesi, Havza belediyesi, Türkiye Dağcılık Federasyonu, Ondokuzmayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü – OMDAK ve Tekkeköy Dağcılık Kulübü ile birlikte 23-24-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Samsun ili ve Havza ilçesi arasında “Ulusal Kurtuluş Mücadelesini 6. Anma Yürüyüşü”  düzenlemiştir.

Bu anlamlı yürüyüşe Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü olarak 8.kişi lisanslı dağcı sporcuları olarak bizde katıldık. Kulübümüz Sporcularından BİROL SAZAK, N.MURAT OLGUNSOY, ESEN OLGUNSOY, AHMET İNCE, ALAETTİN OĞUZ, ZEHRANUR OĞUZ, GÖKSEL ÜNAL VE HÜSEYİN DEMİR katılmıştır. Yürüyüş programı 3.günlük bir zaman içine yapıldı.

1.ci gün 25.km yürüyüş sonunda Mahmur Dağında çadırlı kamp ve 2. gün 26.km lik yürüyüşün sonunda Atatürk’ün kalmış olduğu Karageçmiş Köyündeki evin kamp alanında çadır kamp yapıldı. 3.cü gün Havzaya gelinerek törene katıldık.

Projenin amacı Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelerek başlattığı Milli Mücadelenin ruhunu ve azmini canlı tutmak, Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının atıldığı Samsun-Havza güzergahını 81 ildeki kulüplerimizin dağcıları ile yürüyerek o günleri yaşamak ve yaşatmaktır. Bizde Gerzeli dağcılar olarak bu ruhu yaşatmada katkıda bulunmak adına çok güzel duygulu anlar yaşadık. Bu projede katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz.” dedi.






































 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 12:28
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER