Mangıro Yerini Aldı

İlçemizin en önemli kültür miraslarından Mangıro Sabri heykeli İskele Mevkii’ne konuşlandırılıyor.

Mangıro Yerini Aldı

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Gerze Yangını’nın 62.yıldönümünde katılımcılara bir müjde vermişti. Müjdenin ardından halk arasında oylama yapan Belovacıklı oy birliğiyle Kültür Mirası sevilen simalarından Mangıro Sabri’nin Heykeli’nin ilçemiz İskele Mevkii’ne yapılmasını uygun görmüş ve çalışmaların başlandığını belirtmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından beklenen heykelin gün itibariyle yerini aldığını duyurdu.

İlçemizin özellikle yaz aylarında en uğrak yeri olan İskele Mevkii’ne konuşlandırılan heykeli yerinde inceleyen Belovacıklı konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise; “Mangıro Sabri bilindiği üzere her platformda övgüyle söz ettiğimiz ilçemizin en önemli kültür sembollerinden bir tanesi. Sabri ağabeyimiz Gerzelinin sevdiği, çok önemli bir kişiydi. Cenazesi dahi Gerze tarihinde ki en kalabalık cenaze merasimiydi. Yaptığımız çalışmalarla ilçemizin tarihi dokusunu ön plana çıkartma gayreti içerisindeyiz. Bu heykel de bizim en önemli ve içinde en büyük anlamı içeren projelerimizden bir tanesi oldu. Mangıro Sabri ve yanından biran olsun ayrılmayan köpeği Coşkun heykeli eminim ki ziyaretçilerin en uğrak alanlarından bir tanesi olacaktır. Çalışmalarımızın devamında heykele ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları yapıp Sabri ve köpeği Coşkun’un hikayesini anlatan bir yazı asacağız. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Mangıro Sabri heykelinin açılış töreninin önümüzde ki günlerde siz değerli vatandaşlarımıza duyurulacağını belirtir, ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerze
Gerze - 6 yıl Önce

Heykelin nesi hayirli tum tarih yikilip peskeş cekilen bir memlekette mutahitlere heykelle tarihmi yasatiliyo tarihi cesmeyi bile yiktiniz

Atalay
Atalay - 6 yıl Önce

Çok lazımdı ya heykel gelde yollarımızı gör başkan

Atatürk
Atatürk - 6 yıl Önce

Delinin heykelinin tam karşısına bakın Atatürk heykeli hangisine özen gösterilmiş delinin gece aydınlatması var, Atatürk’ün yok. Bu arada delinin heykeli gibide boy heykeli değil. Atatürkçülük dünüz ya onun için...

banner381
SIRADAKİ HABER