Maviş Marka Şehir Olacak Dedi

AK Parti MKYKY Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkanı Nazım Maviş “Sinop Yeni Türkiye’nin Marka Şehirlerinden olacak” dedi.

Maviş Marka Şehir Olacak Dedi

  AK Parti MKYKY. Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, Sinop Dernekleri Federasyonu tarafından 1 Kasım Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenen “SİNOPLU DEĞERLERİ İLE BULUŞUYOR” gecesinde yaptığı konuşmada “Sinop ihmale uğramış saklı bir hazinedir. AK Parti hükümetleriyle birlikte, Sinop’un ihmal edilmiş, unutulmuş, yokluğa mahkûm edilmiş kaderi değişmeye başladı. Artık yeni bir Sinop doğuyor.” dedi. “Sinop, yakın zamanda Türkiye’nin marka şehirleri arasına girecek” şeklinde konuşan Nazım Maviş konuşmasında pek çok konuya değindi.

1 Kasım Cumartesi akşamı İstanbul Küçükçekmece’de yapılan “SİNOPLU DEĞERLERİ İLE BULUŞUYOR”  programına Sinop Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Sinop Üniversitesi Rektörü Recep Bircan, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop ilçe belediye başkanları, Sinop eski milletvekilleri, İstanbul’daki Sinoplu meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları ile bürokrasideki üst düzey Sinoplular katıldı. Sinop derneklerinin de yoğun ilgi gösterdiği programda bazı isimlere teşekkür plaketleri verildi.

SİNDEF Genel Başkanı Engin KIRMIZIGÜL’ün konuşmasıyla başlayan gecede AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş de bir konuşma yaptı. Konuşmasında Maviş’in SİNOP ile ilgili cümleleri salonda yoğun alkış aldı. “Sinop, yakın zamanda Türkiye’nin marka şehirleri arasına girecek” diyen Nazım Maviş, AK Parti hükümetleriyle birlikte, Sinop’un ihmal edilmiş, unutulmuş, yokluğa mahkûm edilmiş kaderinin değişmeye başladığını ve yeni bir Sinop doğmakta olduğunu söyledi.

Nazım Maviş’in konuşmasından bazı satır başları şöyle;

-          Sinop içi daha çok çalışmalıyız. Sinop’u marka şehir yapacağız. Bunun için potansiyelimiz var. Potansiyelimizi keşfetmeliyiz ve onu kullanmalıyız. Yerel kalkınmayı teşvik etmeliyiz.

-          Sinop’un denizi var, su ürünleri var, limanı var. Kestanesi ve çeltiği var. Tuğla, kiremit ve orman ürünleri var. Bunların hepsini doğru değerlendirmeliyiz.

-          Eskiden Sinop’un ciddi bir ulaşım sorunu vardı. Karadeniz Otoyolu ile Boyabat-Sinop tüneli büyük ölçüde ulaşımı rahatlattı. Durmak yok, ulaşımda yeni yollar açmaya devam edeceğiz. Ulaşım kalkınmanın temelidir, bu konuda ciddi mesafeler aldık.

-          Sinop’taki üniversitenin değerini yükseltmeliyiz. Bu konuda Rektörümüze ve hepimize görevler düşüyor.

-          Her ilçenin kendi potansiyeli var. İlçelerimiz kendi yerel potansiyellerini en yüksek verimlikle değerlendirmeli. Tüm ilçelerimizle bunları konuşalım, ilçelerimizin önünü açalım.

-          Sinop mevzubahis olunca AK Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi hepimiz birlikte olmalıyız, hepimiz Sinop için çalışmalıyız.

-          İstanbul’da iki Sinop kadar nüfus olmasına rağmen İstanbul’daki Sinoplular bir Sinop kadar bile temsil edilmiyor. Bazı iller ise güçlerinin iki-üç katıyla temsil ediliyorlar. Büyükşehirlerdeki hemşerilerimiz ve derneklerimiz bu konuda güç birliği içinde olmalı.

-          Şehrimizi birlikte yöneteceğiz, birlikte hizmet edeceğiz. Sinoplu siyasetçi, işadamı, stk’cı, gençler, üniversiteliler el ele vermeli. Ben Sinop’un, Sinoplunun, şehrimin, insanımın emrindeyim.


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 18:24
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER