Mehmet Akif Ersoy anıldı.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü sebebiyle Gerze Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde program düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy anıldı.

  Gerze Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde 12 Mart 2012 Pazartesi saat 10.00'da İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü sebebiyle Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin hazırlamış olduğu programa Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Cumhuriyet savcısı Orhan Aydın, Hakim Ümit Oğuz, Gerze Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Gerze İlçe Emniyet Müdür vekili Komiser Yrd. Kadir Yılmaz Gerze Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Gerze Müftüsü Ömer Yay, değişik partilerden siyasiler, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan program, Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Çalmaz’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından İstiklal marşı okuma yarışmasında Sinop birincisi olan Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Kader Tütüncü’nün İstiklal marşını okumasıyla duygulu anlar yaşandı. Programın akışında A. Onur Bardakçı’nın İstiklal Marşının Yazılış süreci, Akife Mektup, İstiklal Marşını dinlerken (kompozisyon yarışında ilçe birincisi), “Bir Gazinin öğrencilere verdiği ders” konulu piyes ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt izlenerek program son buldu.



























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2012, 16:49
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER