Meslektaşlarına Sahip Çıktılar

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hacer Bayrak’a 11 Şubat 2019’da ders esnasında bir veli tarafından fiziksel ve psikolojik saldırıya uğradığını kınayan meslektaşları tarafından Hükümet Konağı önünde 12 Şubat 2019 saat 12 30 da basın açıklaması yaptılar.

Basın Açıklaması:

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hacer Bayrak 11 Şubat 2019’da ders esnasında bir veli tarafından fiziksel ve psikolojik saldırıya uğramıştır. Arkadaşımıza ve meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı esefle kınıyor, daha fazla eğitim çalışanı şiddete uğramadan harekete geçilmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz.

Tedbirler alınana kadar eğitimcilere yönelik şiddeti gündemde tutmaya devam edeceğiz. Her geçen gün artan bu tarz saldırılar eğitim çalışmalarının itibarına zarar vermektedir.

Kendilerine emanet edilen çocuk ve gençlerimizin donanımlı, iyi birer insan olarak toplum hayatına atılmalarını sağlamak amacıyla her türlü soruna rağmen büyük bir özveriyle çalışan öğretmenlerimize yapılan her türlü fiziki saldırı ve sözlü hareketlerin cezasız kalmasını istemiyoruz.

Bugün burada birbirinden farklı dünya görüşlerine sahip eğitimciler olarak toplanmış bulunuyoruz. Şiddete uğrayan meslektaşımıza hepimiz cani yürekten geçmiş olsun diyor ve asla yalnız olmadığını bilmesini istiyoruz. Bu olayların örtbas edilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi, hukuksal olarak gereğinin yapılmasını sağlamak için mücadele edeceğimizi belirtiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2019, 14:54

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
tarafsız vatandaş
tarafsız vatandaş - 5 yıl Önce

https://www.haberler.com/sinop-ogretmene-darp-iddiasina-sendikalardan-tepki-11751902-haberi/
videoyu izleyin ilk yumruğu vuran öğretmen

ögrenci
ögrenci @tarafsız vatandaş - 5 yıl Önce

aynen kıza bi tepki var hemde babasının yanında

Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 5 yıl Önce

çok aci bi̇r gerçek i̇lçemi̇zde de yaşanmiş! üzgünüm! eği̇ti̇m ordusunun bi̇r ferdi̇ olan, bi̇rde görev başindayken şi̇ddete maruz kalan öğretmene yapilan her türlü şi̇ddeti̇ hefretle kinamaktayim.yapanin yaptiranin elleri̇ kirilsin! ne oldu bu ülkeye? ne oldu bu i̇lçeye? öğretmene saygi böylemi̇ gösteri̇li̇r? bu tür eylemleri̇ yapanlar sanirim çildirmiş olmalilar! yaziklar olsun!

Vatandaş
Vatandaş - 5 yıl Önce

öğretmene yapılan tabii ki haksızlık saygısızlık fakat öğretmeninde ne yaptığını sorgulamak gerek burda bir insan durup dururken saldırmaz. gerze de herkes birbirini tanır. öğretmenlerde dahil. öğrencilerine bağırdığını ve azarladığını öğrencileri biliyor zaten.

Metin Arabacı
Metin Arabacı - 5 yıl Önce

Öğretmene saygısı olmayan böyle problem veliler rehabilite edilmeli. Çocuklarına yazık maalesef böyle bir veli nasıl yetiştirecek kendi çocuklarını

Reis
Reis - 5 yıl Önce

Bazı hocalar hak ediyor bilip bilmeden konusmayın

ögrenci
ögrenci - 5 yıl Önce

sen çocun babasının önünde çocuga vur tahrik et sonra ögretmene şiddet ögreciye şidet olmasında sıkıntı yok

Osman YILMAZ
Osman YILMAZ - 5 yıl Önce

Şiddeti hiç bir gerekçe haklı çiķaramaz. Bir öğretmen için öğrencileri kendi çocuğundan farksızdır. Gözüken o ki okula saldırı amaçlı gidiliyor. Yok öğretmenin bir kusuru varsa ki sanmıyorum. Yönetmelikler bellidir. Mahkeme yolu açıktır. Bu tür veliler bilmelilerdir ki öğretmeni değil ćocuğunu harcıyor.

banner381
SIRADAKİ HABER