Metin Kubilay Yuvalı Köyünde

Damlama Sulama Sistemi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Metin Kubilay Yuvalı Köyünde

  Finansal kaynağı Sinop İl Özel İdare Müdürlüğünce karşılanan toplam 89.253.50TL. keşif bedelli tesisin inşaat çalışmalarını incelemek ve inşaatın geldiği aşamayı bizzat görmek üzere beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, İl Özel İdare Müdürü Kemal Tosunoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Karadeniz, İlçe Müftüsü Ömer Yay ile Yuvalı Köyüne gelen Kaymakam Metin Kubilay ve beraberindekileri köye gelişlerinde muhtar Necip Çelebi karşıladı.

  Damlama ve Sulama Sistemi inşaatı başında yaptığı konuşmada Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, inşaatın büyük bir hızla devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sinop’ta ilk kez uygulanacak olan bu yöntemi önemsediklerini, tesisin bölge için büyük kazanımlar gerçekleştirmede son derece yararlı olacağını, bu tür tesislerin sayılarının artmasının köylünün ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlayarak köyden kente göçün önüne geçeceğini belirtti. Gerze Kaymakamı Metin Kubilay tesisin inşaatının başlamasından geldiği aşamaya kadar olan destek ve katkılarından dolayı Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’e, İl Özel İdare Müdürlüğüne ve İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür etti.

  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz tesis hakkında kısa bilgiler verdikten sonra yaptığı konuşmada, sistemin en iyi ve en ideal sulama sistemi olduğunu, bölge ekonomi için bu tür sistemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederken, sistemin köylünün ürettiği her şeye çok büyük katkıları olacağını sözlerine ekledi.

   Söz konusu tesis ile teknik bilgiler ise şöyle; sulama havuzu hacmi 540 ton, sulanabilecek yaklaşık alanın 100 dekar, su getirilmesi için döşenecek borunun 2.500m., beton kanal uzunluğu ise 500m.
Haber: Nurgül Gençay.


























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2013, 09:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
kenan  çam
kenan çam - 11 yıl Önce

yuvalı köyü muhtarı ve emegi geçenlerden allah razı olsun

banner381
SIRADAKİ HABER