Milli Parklar Göz Açtırmıyor

Sinop'ta izinsiz olarak bıldırcın avlayan kişilere ait 26 ses cihazına el konuldu.

Milli Parklar Göz Açtırmıyor

Sinop Doğa Koruma Milli Parklar İl Şube Müdürü Mete Karakaş, müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında, kaçak bıldırcın avcılarına karşı bir ekip oluşturduklarını söyledi. 

Ekiplerin günün her saati arazide denetimler yaptıklarını vurgulayan Karakaş, şöyle konuştu:

"Bünyemizde oluşturduğumuz teknik bir ekip tarafından yaban hayvanlarının korunması amacıyla gerek gündüz gerekse gece kontroller yapıyoruz. Bu kontrollerde bilhassa gündüz şartlarında bıldırcın hayvanının göç zamanı olduğunda ekseriyetle geceleri bıldırcın avı için ses cihazı kuranlara veya ışıkla avlananlara karşı etkin bir mücadele sürdürmekteyiz. Bu zaman zarfı içerisinde şu ana kadar 26 ses cihazı almış bulunmaktayız. Bu şekilde yaban hayvanlarının korunmasında etkin bir çalışma sistemimiz vardır. Bu çalışmalarımız teknik olarak devam edecektir." 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 09:41

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
GERZELİ
GERZELİ - 8 yıl Önce

aman ne marifet. çulluğun,kekliğin,tavşanin,eliğin gece avlanmasina şiddetle karşiyim ama bildircin dededen gelen gelenek gelip geçen bir kuş ve bu kuşun geldiği yerde fazlaliktan zarar veriyo diye zehirliyolar ama burdada millete jandarmayla baski yapiyolar. vatandaşin biri çikip o gencecik çocuğun birini vursa gece karanliğinda iyiymi olcak. ayrica bu uygulama sadece sinop ilinde var oysa bildircin türkiyeninin heryerinde var insAllah yetkililer duyar

banner381
SIRADAKİ HABER