Muhtarlardan Valiliğe Çıkarma

Sorunlarına çözüm arayan 20 köy muhtarı Sinop Valiliğine çıkarma yaptılar.

  Köylerinin genellikle yol ve su ile ilgili problemlerinin çözümünde hizmet dağılımındaki adaletsizlikleri ve sorunlarının çözümünün sürüncemede bırakılmasından dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirmek üzere ilçemiz 20 köy muhtarından oluşan heyet 23 Temmuz 2012 günü saat:10.30’ da Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’ i makamında ziyaret etti.

 Köylerinin yol ve su ağırlıklı problemlerini dile getirerek, çözüm aşamasında politikacıların devreye girmeleri ile ilgili yaşadıkları problemlerini dile getiren köy muhtarları, iş makinelerinin hizmet için köylerine gelmesinde politik tercihlerin ön plana çıkmasından dolayı sıkıntılarını da ifade ettiler.

Bazı köylere hasta nakli için gelen ambulansların köye çıkamadığını belirten muhtarlar, bazı camilerde ise abdest alınacak suyun taşıma suretiyle temin edildiğini dile getirdiler.

 Köy muhtarlarından birinin “politikacıların kendilerine hakareti küfür noktasına” vardırdıkları iddiası Vali Cengiz’ i hayrete düşürürken, kimsenin böyle bir hakkı bulunmadığına dikkat çekti.

Muhtarların konuşmalarını tek tek not alarak dinleyen Vali Cengiz “kamu olarak merkezdeki ihtiyaçlarımızı bile %100 oranında karşılayabilmiş değiliz, devletin imkânları ile öncelikle aciliyet arz eden konuların üzerine gidiyoruz, sorunlarınızın çözümü ile ilgili olarak yetkililere gerekli talimatları verecek ve takipçisi olacağım” dedi.

Haberin Videosu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2012, 16:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
h.a.
h.a. - 12 yıl Önce

muhtarlar haklı bizde paralar muhtarların siyasi görüşüne, ağız dalaşına veya benim adamım yada becerikli olması nispetine dağıtılıyor dikmen karaağaç köyünün yolu yıllardır asfaltlı görülüyor halbuki daha hiçmi ama hiçmi asfalt görmedi parası ise başka alanlara dağıtıldı merkezi bir köy olmasına rağmen şu anda ya traktör yada 4x4 varsa gidebilirsiniz maalesef yardımcı olan bir yetkili yok

HÜSEYİN BODUR...
HÜSEYİN BODUR... - 12 yıl Önce

sayin vali̇mi̇z i̇nanin si̇zi̇n kaderi̇ni̇z i̇yi̇ deği̇lmi̇ş...sinop da vali̇ olmanin zorluklarini yaşamak ne demek. allah si̇ze ve memleketi̇mi̇n güzi̇de i̇nsanlari olan sayin muhtarlarimiza yar ve yardimci olsun.bu devi̇rde bunlari kulaklarimla duymanin verdi̇ği̇ moral bozukluğunun şokunu yaşadiğimi i̇fde ederken selam, saygi ve muhabbetleri̇mi̇ gönderi̇yorum ..allah yardim etsi̇n kaç mi̇lletveki̇li̇ geldi̇ geçti̇ hala bunlari duymak ne aci bi̇r şey ne aci yarabbi̇mmmmmmmmmm....ama sayin vali̇mi̇z gercekten lonulşara hassas bi̇,r yöneti̇çi̇ ama ne yapsin i̇şi̇n i̇çi̇ne si̇yaset gi̇ri̇yorsa onunda yapacaği pek bi̇r şey olamiyacaktir..ni̇hayeti̇nde azmi̇nden asla şüphemi̇z yoktur, yüzüde , kalbi̇de çok temi̇z bi̇r ki̇şi̇ olarak bi̇li̇yor ve i̇stnabuldaki̇ derneklerde duyuyoruz.....

hasan
hasan - 12 yıl Önce

sayın valim dikmen akçakese köprüsünü ve çevikli,yumaklı,küçükkızık,büyükkızık,yaylabeyi yolların ne zaman yapacaksınız? bizler gürbetçiler köylerimize gelemiyoruz.köydeki vatandaşlarda çok mağdur.sayın başbakanımız,yolu,su.elektrikği olmayan köy kalmayacak dedi.

banner381
SIRADAKİ HABER